”Lisää rapaa vaan julkisuuskuvaan!”

”Lisää rapaa vaan julkisuuskuvaan!”

Iskelmä-Finlandia - Ma 18.7.2011, klo 13.00 - Toimittaja: Riikka Laitinen

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1310985088696

236
tykkää tästä

Mariska on Iskelmä Finlandia -ehdokkaiden kuopus, mutta meriittejä löytyy siitäkin huolimatta. Mariska nousi 2000-luvun alussa Suomen musiikkipiireihin runsasta radiosoittoa saaneilla hip hop –kappaleilla Tarkasta tämä ja Anteexi, jotka löytyvät 2002 tehdyltä esikoisalbumilta Toisin sanoen. Toinen levy Memento Mori julkaistiin vuonna 2004 ja siltä muistetaan parhaiten kappale nimeltä Murha.

Kolmas albumi Suden hetki tuli ulos vuotta myöhemmin. Tämä levy oli jo hieman kauempana Mariskan alkuaikoina esittämästä hip hopista. Vuonna 2010 julkaistu levy Mariska & Pahat Sudet onkin siirtynyt jo lähemmäs suomalaista iskelmää. Itse Mariska kuvailee musiikkia punkjazz- ja blueshenkiseksi iskelmäksi. Levyltä nousi suureen suosioon kappale Suloinen myrkynkeittäjä. Lisäksi Seinäjoen Tangomarkkinoiden vuoden 2010 sävellys- ja sanoituskilpailun voitti Mariskan itsensä sanoittama ja säveltämä kappale Sua kaipaan.

Mariska on oman tuotantonsa lisäksi sanoittanut kappaleita myös muille artisteille, muun muassa Jenni Vartiaiselle ja Anna Puulle. Esimerkiksi Anna Puun suositun kappaleen C’est la vie sanat ovat Mariskan käsialaa.

Iskelmä Finlandian saaja ratkeaa Tapsan Tahdeilla Nokialla 28.7.2011, palkinnon jakaa ÄKT:n pitkäaikainen toiminnanjohtaja Arto Alaspää. Yleisö voi äänestää omaa suosikkiaan Satumaan nettisivuilla, siirry äänestykseen tästä. Videossa haastattelijana Yle Radio Suomen Iiris Mattila.

Lisää artisteista:Mariska

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (4)

Mariskan ”Kokkaa mua” tässä ei nähnyt mitään hyvää, surkee kappale ja surkea esitys.

Anonyymi Su 31.7.2011, klo 13.34

raikas tuulahdus todellakin tunkkaisessa iskelmämaailmassa

Anonyymi Ke 27.7.2011, klo 14.26

Mariska on ihana.

SH Ma 25.7.2011, klo 17.28

Mariska on tuonut jotain raikasta ja uutta iskelmäosastolle, tulee mieleen Kaija Koon äkkinäinen supersuosio 90-luvun alussa: oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Hyvä Mariska! Itse annoin "ennakkoääneni" sinulle!

keitetään myrkkyä suloista Pe 22.7.2011, klo 13.16

Uusimmat

Iskelmä-Finlandia

Iskelmä Finlandia on jaettu vuodesta 2001 ja vuosien mittaan se on noussut yhdeksi merkittävimmistä suomalaisen kevyenmusiikin tunnustuksista. Palkinnon arvo on 10 000 euroa, ja se myönnetään menestyksekkään ja pitkän uran tehneelle taiteilijalle tai lyhyemmän uran tehneelle muusikolle, jonka näytöt ovat muuten erinomaiset. Palkinnon saajan valitsi tänä vuonna ÄKT:n entinen toiminnanjohtaja Arto Alaspää ja luovutettiin Pepe Willbergille Tapsan tahtien Iskelmä Finlandia -gaalassa 28.7.2011.

Yleisön suosikki -äänestyksessä eniten ääniä sai Danny.

 

Vuoden 2011 Iskelmä Finlandia -ehdokkaat:

  • Danny
  • Mariska
  • Markku Aro
  • Meiju Suvas
  • Pepe Willberg

 

Tapsan tahdit -nettisivulle tästä.

Muualla Yle.fi:ssä