Voice on Suomen paras kuoro 2011

Voice on Suomen paras kuoro 2011

Suomen Paras Kuoro - La 16.4.2011, klo 19.05

Suomen paras kuoro 2011 -kilpailu on ratkennut hankasalmelaisen Voice-kuoron voittoon.

391
tykkää tästä

Voice keräsi 54,46 prosenttia puhelin- ja tekstiviestiäänistä.

Finaalissa olivat mukana myös Prima Vista Järvenpäästä sekä Ruamjai Jyväskylästä. 

Suomen paras kuoro -kilpailu järjestettiin nyt toisen kerran. Vuonna 2009 voitto meni Kuopion Nuorisokuorolle.

Suomen paras kuoro 2011 - tulokset:
1. Voice 54,46 %
2. Ruamjai 24,64 %
3. Prima Vista 20,90 %

Laulujen teemana finaalissa olivat Euroviisujen voittajakappaleet. Voice tulkitsi Luxemburgin vuoden 1973 voittajakappaleen kotimaisen version "Nuoruus on seikkailu". Prima Vistan kappale oli vuoden 1971 voittajan suomennos "Penkki, puu ja puistotie". Lordin vuoden 2006 jättiyllätyksen "Hard rock hallelujahin" oli saanut sovitettavaksi Ruamjai.

Artisteina vierailivat lauluyhtye Rajaton sekä Munamies. Ilman äänioikeutta istuvaa tuomaristoa Tomi Metsäkedon ja Seppo Murron kanssa täydensi Petri Laaksonen.

Ensi lauantaina näemme ohjelman koostejakson, jossa käydään läpi kevään parhaita paloja ja nähdään myös ennennäkemättömiä haastatteluja. Ohjelman juontaa Timo Koivusalo.

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (28)

Hyvä. Voice sekä Ruamjai. Ruamjaille pointsit oman tyylin pitämisestä ja Voicelle puhtaasta kuorosoundista. Prima Vista voi aivan yhtä hyvin olla suomen paras kuoro. Revanssinhan voi ottaa vaikka seuraavassa Tampereen Sävelessä tai missä tahansa muussa suuressa kuorokilpailussa, jossa kilpailu onkin sitten ihan erilaista. Mutta tämä kilpailu oli tässä. Se oli viihdepainotteinen ja voittajan ratkaisi yleisö, silti samat säännöt siinä oli kaikilla. Täytyy muistaa, että kyllähän tähän "suomen paras kuoro" -kilpailuun olisi voinut ilmoittautua kuka tahansa. Monet laatukuorot keskisuomesta ja muualta ei vain koe tarpeelliseksi ottaa osaa juuri tähän kilpailuun.

keskisuomesta To 21.4.2011, klo 09.20

Ruamjaissa yhdistyi hienosti laulutaito ja eläytyminen, mielestäni Suomen paras kuoro! Vanajan laulusta pidin myös.

Anonyymi Ke 20.4.2011, klo 12.52

Aventurilla mahtavat sovitukset ja hyvä meininki. Joulun alla ilmestynyt levynne Ave Maria, kaunista kuunneltavaa, suosittelen.....................

Anonyymi Ke 20.4.2011, klo 06.00

Ruamjai oli teknisesti taidokkain ja sen lisäksi lahjakkaimmat esiintyjät!

Anonyymi Ma 18.4.2011, klo 11.44

Kaikista "kisaan" osallistuvista kuoroista paras oli kyllä Aventur Helsingistä, jeeeeeeeee

Anonyymi Ma 18.4.2011, klo 05.59

hankasalmee on sanottu kateellisten kyläks mutta näyttää niitä olevan muuallakin :)

Su 17.4.2011, klo 16.09

Suuret ja ansaitut onnittelut ihanalle Voice-kuorolle ja myös Ruamjain lahjakkaalle porukalle! Kuten joku jo tässä keskustelussa totesi, kuorot kannustivat toisiaan oikeasti. Tiesimme, että meitä on tässä kolme hemmetin hyvää kuoroa, olemme kaikki jo voittajia.
Kuorokisa antoi valtavasti Prima Vistalle. Joukkuehenkemme tiivistyi, joukosta löytyi paljon osaamista, josta ei aikaisemmin ollut tietoakaan!
Emme tosiaankaan tunteneet itseämme häviäjiksi, vaan nousimme Järvenpään Swengin kisastudioon hoilaten "We Are the Champions". Perillä meitä odotti kantapaikkamme emännän tarjoama maukas iltapala sekä iso joukko faneja.
Ensi viikolla siirrymme normaaliin päiväjärjestykseen Olivier Messiaenin O sacrum conviviumin ja muiden pääsiäisyön messussa esitettävien kappaleiden harjoituksella. Keväämmällä vuorossa on taas rokkia eli sama linja jatkuu: klassista kirkkomusiikkia ja rokkia, ja aika paljon kaikenlaista siltä väliltä. Se on Prima Vista - tämän kilpailun jälkeen vain entistä itsetuntoisempana ja tavoitteisiinsa sitoutuneempana. Jos usko joskus horjuu, voimme aina kelata eiliseltä tallenteelta tuomareiden kehut : )

Prima Vistan laulaja Su 17.4.2011, klo 15.30

Ruamjai oli kyllä PARAS:)))

Anonyymi Su 17.4.2011, klo 12.29

Ruamjai paras! Voicella paikkakunta-status.

Anonyymi Su 17.4.2011, klo 12.07

Kyllä tuntuu olevan melkoisen hapanta tuo tappion karvas kalkki, mutta missäpä kilpailussa se ei olisi. Turha silti kenenkään on vinkua ohjelmaformaatista yms, tässä kisassa Voice oli paras - ansaitusti. Onnea!!

Anonyymi Su 17.4.2011, klo 11.48

Kansa on puhunut. Pulinat pois!

Prima Vistan laulaja Su 17.4.2011, klo 10.04

Ei nyt saivarrella sen ohjelman nimen kanssa. Jos etsittäisiin Suomen Parasta Kuoroa, niin eikö pitäisi ensin kuulla kaikkia kuoroja? Nythän mukana oli vain ne, jotka ilmoittautuivat.

Toisekseen, lähtekää kesällä katsomaan esim. Tampereen Säveltä. Siellä ei ole yleisöäänestystä, vaan asiantunteva tuomaristo laittaa kuorot järjestykseen.

Tiesitte, mitä ohjelma sisätlää, kun aloitte sitä seurata. Jälkipuheet on turhia.

Onnea Voice! Ruamjai ja Prima Vista ovat myös hyviä mitalisteja! Älkää antako ihmisten pahoittaa mieltänne!

Ei läheltäkään Hankasalmea Su 17.4.2011, klo 08.44

Onnea ylivoimaisesta voitosta Voice, upeasti laulettu!!! Uskomatonta että noin pienessä kunnassa voi syntyä noin hieno kuoro :)

Pitkän linjan kuorolainen Su 17.4.2011, klo 08.18

Huikea esitys VOICE! ONNEA ! Pahat pojat ja tytöt läntäkööt pois nettilangoilta! Pulinat pois ja juhlitaan! Kyllä maalla on mukavaa! Meillä on todella kannustava kunnanjohtaja ja ollaan hankasalmelaiset siitä ylpeitä ! VOICE ON PARAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jipii ja annetaan sen näkyä ja kuulua........!

Su 17.4.2011, klo 04.31

Jos ihan totta puhutaan, niin kansa (montako sitten ikinä olikaan äänestämässä) päättää Suomen parhaan kuoron! Mitä sanomistä KOLMELLA tuomarilla siinä on?! Tuomarit hoitavat tehtävänsä: Sanovat oman mielipiteensä ja kehuvat/kritisoivat, jos aihetta on. Mutta kyllä se on se yleisö, joka sen parhaan kuoron valitsee..

Ja se on ihan sama kuka näistä kolmesta kuorosta olisi voittanut. Kuoron omat fanit + ihmiset, jotka osaavat tunnustaa parhaan kuoron mahdollisesta tappiosta huolimatta, olisivat olleet onnittelemassa voittajaa. Katkerat muiden kuorojen fanit olisivat täällä purkamassa sisintään joka tapauksessa!

Mielestäni on oikein, jos ihminen sanoo mielipiteensä. Esimerkiksi, jos ei ole tyytyväinen voittajaan, niin perustelee miksi. Mutta se turhan päiväinen "se oli paskaa, tää toinen ois ollu parempi" ei muuta asiaa yhtään!

Ja kaikki Suomen Paras Kuoro -ohjelmaa seuranneet tiesivät, että finaalissa VAIN YLEISÖ ÄÄNET RATKAISEVAT. Muiden kuorojen fanit ehkä äänestivat, mutta voittajakuoroa äänestettiin eniten. Voittaja oli sillä selvä. Kisa kuin kisa, laji kuin laji, aina sitää omaa suosikkia työnnetään voittoon ja jos ei voittoa tule niin se harmittaa, mutta aina ei voi voittaa.

Itse olen tyytyväinen Suomen Paras Kuoro -ohjelman sisäiseen yhteishenkeen. Yleisön edustajana en sen tarkemmin todellisuudesta tiedä, mutta sellainen kuva jäi, että kaikki kisan kuorot olivat hyvässä hengessä toistensa tukena ja tsemppasivat toisiansa. Niin se pitää ollakkin!

Suomen paras kuoro vuosimallia 2011 on Voice from Hankasalmi. Täällä ollaan ylpeitä kuorosta, jonka toimintaa on ihaillen seurattu jo pitkään. Tässä kruunu tälle taipaleelle. Uusi seikkailu alkaa tästä!
Voice jatkaa tästä eteenpäin, mahdollisesti ensi vuonna uudet bileet jonkin muun kuoron kanssa.

Kiitos kaikille mahtaville kuoroille ja
ONNEA VOICE!!!

Vulture Su 17.4.2011, klo 04.13

Ohjelman nimi Suomen paras kuoro ei oikein vastaa todellisuutta. Olisi reilua kaikkia osallistuvia kuoroja ja katsojia kohtaan tietää, tehdäänkö viihdeohjelmaa vai etsitäänkö todella parasta kuoroa. Jos kyseessä on kilpailu, olisi oltava selvillä tuomarien arvosteluperusteista. Nyt heidän arvionsa olivat enimmäkseen linjalla "tykkään--en tykkää". Vertailun helpottamiseksi pitäisi olla kaikille kuoroille yhteinen esityskappale. Puhelinäänestys finaalissa oli fiasko. Juuri tässä tilanteessa olisi kaivannyt tuomarien asiantuntemusta. Suomen parasta kuoroa ei voi valita kansanäänestyksellä!

Kuoronjohtaja La 16.4.2011, klo 23.25

Onnea Voice! Kyllä lauloitte upeasti, meni kylmät väreet niinkuin Laaksonenkin sanoi.Onnea myös Ruamjai ja Prima vista.

Anonyymi La 16.4.2011, klo 22.06

Ensinnäkin. Hienoa Voice - olitte upeita. Parempia, kuin uskalsimme toivoa!

Täällä keskustelussa sen sijaan ovat turhaan päässeet kunnanjohtajan neuvotkin jo esille Vaikka ihmettelenkin, mistä johtuvat turhat katkeran oloiset kommentit, niin ehkä niitä on syytä hiukan oikaista. Teen sen vain siksi. että mitään ei vietäisi hienolta kuoroltamme ja sen esitykseltä pois.

Krjoitan tähän nyt näkyviin oman webbikolumnini keskeisen ohjeen, jota Kansanuutisten uutisoinnissa ei oltu kuitenkaan siteerattu:

"Äänestysohjeeni pohjautuu yksinkertaiseen neuvoon, jonka sain 7 vuotiaalta Väinö pojaltani. Väinö neuvoi: "Tärkeintä on äänestää sillä lailla, että sydämessä tuntuu hyvältä!"

Niin neuvoin niin hankasalmelaisia kuin muitakin jo ennen finaalia äänestämään - ja neuvoni mukaan tein itsekin. Mutta kuinkahan moni kunnanjohtajan nettiblogeja edes lukee - eli kuinkahan moni kuntalainen ilmaan hyppää, jos kunnanjohtaja netissä sitä pyytää? Toki olen otettu, että neuvoni on nyt kuitenkin noteerattu jopa tässä keskustelussa. Mutta siksi siis Voicea on äänestetty Hankasalmelta, että sillä on erityinen paikka meidän sydemissämme. Ja erityistä paikkaa ei voi saavuttaa, jollei kuorossa ole jotain erityistä.

Tänään tuo kuoron erityisyys sai ansaitsemansa tunnustuksen Suomen kansalta. Hankasalmen reilut 5500 asukasta ei kuoroa olisi voittoon voinut äänestää. Huomenna tosin tuolla porukalla otamme Hankasalmen torilla sankarimme vastaan iloisina ja ylpeinä. Meillä on todellakin Suomen paras kuoro ja se saa meidät kaikki uskomattoman iloisiksi. Olisittepa olleet kaikki vaikkapa lomakeskus Revontulessa tänään näkemässä riemua ja kyyneleitä.

Kiitos vielä kerran Voice ja kiitos kaikille muille äänestäjille. .

Matti Mäkinen, Hankasalmi (kunnajohtaja) La 16.4.2011, klo 22.04

Onnittelut kauniille, hyvin laulaville neidoille ja muutamalle köriläälle! Hienosti hoiditte homman kotiin.

Anonyymi La 16.4.2011, klo 21.39

C'était bien ! BRAVO !!!

Vauva La 16.4.2011, klo 21.26

Onnea Voice!!!
Kiitos kaikille kuoroille, loistitte jok'ikinen omilla erityisillä vahvuuksillanne tarjoten tv-yleisölle mieliinpainuvan kuoromusiikki-illan!

VoiSe La 16.4.2011, klo 20.59

Meillä onkin hyvä kunnanjohtaja!

Anonyymi La 16.4.2011, klo 20.27

No varmasti, kun jopa kunnanjohtaja kehoitti väkeä äänestämään
http://www.kansanuutiset.fi/kulttuuri/kulttuuriuutiset/2519946/kunnanjohtajakin-masinoi-joukkoja-hankasalmella-aanestamaan-tvn-kuorokisassa

Anna La 16.4.2011, klo 20.07

Aika paljon on äänestäjiä kunnan rajojen ulkopuloleltakin. Ja äänestäjissä paljon muitakin kuin hankasalmelaisia...

Anonyymi La 16.4.2011, klo 20.06

Jotenkin oli arvattavissa. Ei kyllä valittu parasta kuoroa tässä nyt... Itse olen Hankasalmelta lähtöisin enkä todellakaan tätä äänestänyt - enkä kyllä äänestänyt muitakaan. Olisi ollut paljon parempi kilpailu, jos ei olisi ollut koko puhelinäänestystä. (Isommilla kunnilla ei vissiin ole tarvetta pönkittää itseään äänestämällä omaa kuoroaan voittoon.)

Anonyymi La 16.4.2011, klo 19.47

Mistä lähtien muiden paikkakuntien linjat ovat olleet poikki?

Anonyymi La 16.4.2011, klo 19.28

No eipä tosiaan ollut yllätys! Siellä on taas ollut koko Hankasalmi linjat kuumina. Laulullisesti paljon parempia olisi ollut jo aikaisemmissa erissä. Olisi kiva saada kuorokilpailu kokonaan ilman puhelinäänestystä!

Rauni La 16.4.2011, klo 19.26

Hyvä Voice, hyvä Hankasalmi, nuorta voimaa maaseudulta :)

Tiina S La 16.4.2011, klo 19.13

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä