Yhteinen sävel soi syyskuussa Radio Suomen Iskelmäradiossa ja Slaavilaisessa illassa

Yhteinen sävel soi syyskuussa Radio Suomen Iskelmäradiossa ja Slaavilaisessa illassa

Yhteinen sävel - Ti 18.8.2009, klo 10.18 - Toimittaja: Pekka Laine

Idästä lainatut melodiat ja mollikaiho soivat niin Radio Suomen Iskelmäradiossa sunnuntaisin kuin Slaavilaisessa illassakin tiistaina 29. syyskuuta. Kahden maan siteitä edustavia ikiklassikoita tulkitsevat tähdet Laila Kinnusesta Baddingiin ja Brita Koivusesta Agentsiin.

462
tykkää tästä

Pyhäaamujen kestosuosikki Radio Suomen Iskelmäradio liikkuu syyskuun ajan slaavilaisissa tunnelmissa.
Venäläinen perintö on aina ollut tärkeä osa suomalaisen iskelmän syvintä sielua. Mandshurian kummut, Valkoakaasiat, Unohtumattomat illat, Miljoonat ruusut ja Moskovan valot ovat tulleet suomalaisuuden äänimaiseman olennaiseksi säikeeksi. Idästä lainatut melodiat on otettu kansalliseksi omaisuudeksi, ja melankolisesta mollikaihosta on kasvanut side kahden maan ja kulttuurin välille. Syyskuun Iskelmäradioissa  rakastettuja slaavilaissävelmiä  tulkitsevat kotimaiset ikiklassikot Laila Kinnusesta Rauli Baddingiin ja Brita Koivusesta Agentsiin. Ohjelmissa kuullaan myös ensiesityksenä  lokakuun alussa julkaistavalta Yhteinen sävel-albumilta Kerkko Koskisen uusia upeita sovituksia venäläis-suomalaisesta viihdeaarteistosta. Syksyn kotimaisiin musiikkitapauksiin kuuluva julkaisu on palkintona syyskuun kuuntelijakilpailuissa.

Tiistaina 29.9 vietetään iltaa kuuntelijoiden valitsemien slaavilaisiskelmien parissa. Yhteinen sävel-Slaavilainen ilta-toivekonsertissa kilvoitellaan myös elävän laulutaiteen saralla. Parhaan laulutulkinnan esittäjä saa liput Helsingin kulttuuritalolla 2.10 järjestettävään Yhteinen sävel-konserttiin.

Iskelmäradio
YLE Radio Suomi
sunnuntaisin 6.9. alkaen
Toimittajina Tarja Närhi, Kalevi Pollari ja Maarit Niiniluoto

Yhteinen sävel-Slaavilainen ilta

YLE Radio Suomi
Tiistaina 29.9
kello 18.06 - 21.00
juontajina Tarja Närhi ja Kalevi Pollari

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (1)

Hei

En omasta mielestänikään ole elävänä kuollut! Nyt yle palauttaa saman tiedon. Slaavilaisuus on tuottanut hienoja melodioita. Laila Kinnusen Tiet yksi näistä. Mantsurian kummut hänen esittämä-
nään on lapsuuttani ja nuoruuttani ja Manstsurian Beat agenttiversiona tätä päivää... elämän pitää koostua kaikista elämänkaaren vaiheista! Kiitos yle!

ps. Melodija tuotti hyvää musiikkia ja Tero Heinänen esitteli sitä upeasti

Ansku Pe 4.9.2009, klo 13.51

Uusimmat

Yhteinen sävel

Yhteinen sävel on runsaudensarvi, johon kuuluu albumi, YLE Radio Suomi, konsertti, YLE Teeman dokumenttisarja ja Elävä arkisto. Ihanat slaavilaisiskelmät kuten Mustat silmät, Valkoakaasiat ja Rakastan elämää ovat jättäneet jälkensä suomalaisten sydämiin.

Ohjelmasarja uusitaan Yle Teemalla kesän toiveuusintana maanantaisin klo 20 6.6.-11.7. 2011

Katso lähetysajat Yle Teeman sivuilta

Suomalaisen iskelmän aikajana

Elävä arkisto: Kotimaisen musiikin historia

Muualla Yle.fi:ssä