Pyhäinpäivänä Radio Suomessa viisi tuntia Yhteistä säveltä

Pyhäinpäivänä Radio Suomessa viisi tuntia Yhteistä säveltä

Yhteinen sävel - Ke 21.10.2009, klo 09.34

321
tykkää tästä

Slaavilainen yö toteuttaa kuulijoiden toiveita 31.10. lauantain vastaisena yönä aina aamu neljään asti. Pyhäinpäivän aamuna kello 10.04 päästään tunniksi Kerkko Koskisen johdolla Yhteinen sävel –konsertin tunnelmiin.

Syyskuussa YLE Radio Suomessa pidettyyn slaavilaisen musiikin toivekonserttiin tuli satoja musiikkitoivetta. ”Kuulijoiden valtava toiveryöppy poiki idean koko yön kestävästä kaihoilusta”, toimittaja Tarja Närhi kertoo. Näitä varastoon jääneitä ja uusia toiveita toteuttavat neljän tunnin ajan toimittajat Tarja Närhi ja Kalevi Pollari.

Slaavilainen yö alkaa lauantaiyönä 31.10. alkaen kello 00.05. Kappaleita voi toivoa etukäteen s-postilla radio.suomi@yle.fi, tai soittamalla suoraan lähetykseen 0203-17600. Puhelun hinta on lankapuhelimesta 8,21 snt/puhelu plus 2 snt. minuutilta, matkapuhelimesta soitettuna hinta on 8.21/puhelu+14,9 snt/minuutilta.

Voit lähettää toiveesi myös tällä lomakkeella

Slaavilaisessa yössä julkistetaan myös Rakkain slaavilainen iskelmä –äänestyksen senhetkinen tilanne. Rakkainta slaavilaista iskelmää voit äänestää 15.11.2009 saakka.

Pyhäinpäivänaamuna 31.10. kello 10.04 alkaen ainutkertainen Yhteinen sävel –konsertti


Lokakuun alussa pidetyssä konsertissa kuullaan rakastettuja ja ikimuistoisia venäläisiä klassikkoiskelmiä. Tutut laulut ovat saaneet uuden elämän sovittaja-tuottaja Kerkko Koskisen käsissä. Suuria sävelmiä tulkitsevat Koskisen lisäksi yhdessä ja erikseen Paula Koivuniemi, Vuokko Hovatta, Pauli Hanhiniemi ja Tuure Kilpeläinen. Kappaleet soivat komeasti jousien, puhaltimien ja rytmisektiosta koostetun orkesterin tahdissa.

”Slaavilaisen kaihon mausteina on jazzia, salaisia agentteja, elokuvallisuutta, komisario palmua, veijarimaisuutta, vodkaa ja shampanjaa”, Yhteinen sävel -projektissa alusta asti mukana ollut YLE Populaarimusiikin päällikkö Juhani Kansi kertoo.

Yhteinen sävel on YLEn toteuttama, musiikista ja historiasta ammentava runsaudensarvi, jossa ovat mukana Radio Suomi, Teema, Elävä arkisto ja Satumaa. Lisäksi on tehty albumi ja järjestetty nyt kuultava konsertti. Konsertti esitetään YLE Teemalla lauantaina 21.11.

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (1)

Hattua nostan kunnioituksesta ja kiitollisuudesta niille, jotka keksivät laittaa Yhteinen sävel -kokonaisuuden pystyyn. Nämä kaikille suomalaisille tutut venäläiset sävelmät ovat ainakin osa minun, supisuomalaista lapsuuden maailmaa ja sydämmessä tuntuu edelleen hurmaava sävähdys, kun kuulen esim. Klimenkon laulavan tai "Puna-armeijan kuoron" mahtavan soinnin, puhumattakaan niistä lukemattomista melankolisista lauluista, joita yksi sun toinenkin hoilaa - suomalaisilla sanoilla, ääni väristen, Uralin pihlajasta tai miljoonista ruusuista tummassa yössä.
On ollut sääli, että liian monta viime vuotta Suomessa on tuntunut olevan vallalla käsitys siitä, että mennyt aika voidaan vain heittää pölyttymään arkistoihin. Unohdetaan, että siitä on tullut ajan myöstä osa tavallisten kansalaisten kulttuuria, muistoja ja sielunelämää. Me olemme naapureittemme kanssa tanssineet, marssineet ja kompuroineet historian hiekkateillä vuosisatoja ja matkalla on tarttunut murusia toistemme kulttuureista puolin ja toisin. Jos me tietoisesti yritämme unohtaa mistä tulimme, emme me tiedä missä olemme ja emme varsinkaan sitä minne meidän pitäisi mennä.
Toivottavasti tulevat vuosisadat tuovat uusia mausteita Yhteiseen säveleeseemme ja me anamme tänään mahdollisuuden sille, että Yhteinen sävel voi kehittyä edellen ...ja älyämme olla ylpeitä siitä.

Anonyymi La 24.10.2009, klo 09.52

Uusimmat

Yhteinen sävel

Yhteinen sävel on runsaudensarvi, johon kuuluu albumi, YLE Radio Suomi, konsertti, YLE Teeman dokumenttisarja ja Elävä arkisto. Ihanat slaavilaisiskelmät kuten Mustat silmät, Valkoakaasiat ja Rakastan elämää ovat jättäneet jälkensä suomalaisten sydämiin.

Ohjelmasarja uusitaan Yle Teemalla kesän toiveuusintana maanantaisin klo 20 6.6.-11.7. 2011

Katso lähetysajat Yle Teeman sivuilta

Suomalaisen iskelmän aikajana

Elävä arkisto: Kotimaisen musiikin historia

Muualla Yle.fi:ssä