Ohjeet

 • Yleistä

  Tervetuloa Mun Summeri –yhteisöön! Jäsenenä voit mm. pitää omaa blogia, lisätä kuvia, videoita, omia biisejä tai äänitteitä, tehdä erilaisia gallupeja ja mielipidekyselyitä, koota kaverilistaa, perustaa ryhmiä ja liittyä toisten perustamiin ryhmiin.


  Mikä on Summeri Beta?

  Summerin sivusto on julkaistu Beta-versiona. Beta tarkoittaa sitä, että sivusto on joltain osin yhä keskeneräinen ja jatkuvan kehityksen alainen, mikä saattaa aiheuttaa välillä hämmennystä. Beta-vaihe saattaa ilmetä käyttäjille monella eri tavalla; toiminnallisuuksia saattaa tulla lisää, tai niitä saattaa yhtäkkiä poistua. Joskus jokin asia ei vain toimi, tai toimenpide voi aiheuttaa virheilmoituksen.

  Virhetilanteissa pyydämmekin ystävällisesti lähettämään palautetta, ja kuvailemaan virhetilanne mahdollisimman tarkasti (mm. mitä olit tekemässä, millaisen virheilmoituksen sait, käyttöjärjestelmä, selainversio).

   

  Rekisteröityminen

  Summeriin rekisteröidytään kaikille YLEn sivustoille yhteisen YLE-rekisteröitymisen kautta. Jos olet jo rekisteröitynyt jollekin YLEn yhteisösivuista, voit kirjautua sisään samoilla tunnuksilla myös Summeriin. Samalla sähköpostiosoitteella voi rekisteröityä vain kerran. Käyttäjätunnuksen vaihtaminen ei ole mahdollista.

  Rekisteröidy täällä!

  Unohtuneen salasanan voit palauttaa täällä!

  YLEn yhteisöjen säännöt
  YLEn yhteisöjen rekisteriseloste
  Yksityisyyden suoja

   

  Chat

  Kirjautumalla sisään saat chattiin oman nimimerkkisi. Kirjautumattomilla, anonyymeillä käyttäjillä nimen etuliitteenä lukee ”ano-”. Klikkaamalla chat-ikkunassa rekisteröityneen käyttäjän nimeä, pääset käyttäjän profiilisivulle. Muista lukea yhteisön säännöt!

   

  Tägit ja tägihaku

  Päänavigaation vierestä löydät tägihaun. Tägihaku perustuu käyttäjien sisällöille antamiin avainsanoihin.

  Sisältösivuilla näet kyseiselle sisällölle annetut avainsanat, sekä muita sisältöjä samoilla avainsanoilla. Tägien perusteella sivusto myös ehdottaa muita samaan aiheeseen liittyviä sisältöjä.

   

  Sisältö- ja käyttäjähaku

  Oikean palstan ”Hae sisällöistä” –linkin kautta voit myös hakea sisältöjä myös sisällössä esiintyvien sanojen perusteella.

  ”Hae käyttäjiä” –linkin kautta voit hakea käyttäjiä nimen perusteella.

   

  Sisällön luominen

  Voit luoda sisältöjä, kun olet sisäänkirjautuneena omalla profiilisivullasi. Valitse ensin haluamasi sisältötyyppi. Kuvaan, audioon ja videoon voit liittää tiedoston omalta koneeltasi. Kysely, Monivalinta ja Ranking ovat erityyppisiä mielipidekyselyjä, joilla voit kysellä toisten käyttäjien mielipiteitä erilaisista aiheista.

  Lisäksi voit lisätä sisällöllesi tägejä ja liittää sisällön ryhmään, mikäli olet jäsenenä ryhmässä.

  Huom! Video- ja audiotiedostot tarkistetaan ennen julkaisua.

   

  Ryhmät

  Voit luoda omia ryhmiäsi tai liittyä toisten käyttäjien luomiin ryhmiin. Kun olet ryhmän jäsen, voit liittää omia sisältöjäsi kyseiseen ryhmään.

   

  Profiilin muokkaaminen

  Voit muokata profiiliasi oikean palstan ”Asetukset” –linkistä. Voit lisätä profiiliisi kuvan lisäksi kuvauksen, nettisivusi, mottosi ja listan erilaisia kysymyksiä, joihin vastaamalla muodostetaan ”Mistä minut on tehty” –lista.

   

  Kaverilistat

  Voit lisätä toisia käyttäjiä omaan kaverilistaasi heidän profiilisivultaan ”Lisää kaveriksi” –napista. Kaveripyyntö ei vaadi hyväksyntää, eikä ole molemminpuolinen.

   

  Kysymykset ja palaute

  Kysymykset ja palautteen voit lähettää Palaute –sivulta. Otamme erittäin mielellämme vastaan myös kaikki kehitysideat, risut ja ruusut uusista sivustoista!
   

 

Ninja kiipeää puuhun