Säännöt ja turvallisuus

 • Kommentointi ja chattaily


   Noudata netikettiä ja hyviä käytöstapoja.

  Kiroilu ja hävytön kielenkäyttö on kielletty.

  Kirjoita selkeää tekstiä; älä HUUDA, kirjoita 1337illä tai floodaa.

  Mese- ja sähköpostiosoitteiden julkaisu chatissa on kielletty. Voit lisätä ne omalle profiilisivulle, jolloin vain ylläpitäjät ja haluamasi kirjautuneet kaverit näkevät ne.

  Älä lisää WWW-osoitteita chattiin. Niiden paikka on muualla sivustolla.

  Älä varasta nimimerkkiä. Rekisteröityminen on toimivin tapa pitää oma nimi itsellään.

  Tottele valvojan kehotusta. Sääntöjen rikkomisesta voidaan antaa bannit eli jäähy, jonka pituus määräytyy rikkeen vakavuuden mukaan.
   

  Vanhempien lupa


  Jos olet alle 18-vuotias, sinulla on oltava vanhempiesi lupa rekisteröityä ja luoda sisältöä Summerin sivustoon.

  Käy sivuston säännöt yhdessä läpi vanhempiesi kanssa.
   

  Suojele henkilöllisyyttäsi


  Muista, että tuottamasi sisältö on julkista ja näkyy kaikille.

  Älä kerro tai utele kävijöiden salasanoja, osoitteita, kouluja tai vastaavaa.

  Jos lähettämässäsi aineistossa on lähikuvassa tai muuten keskeisessä osassa alle 15-vuotiaita henkilöitä, sinulla on oltava allekirjoitettu lupa kuvan käyttöön heidän huoltajiltaan. Tämä liittyy YLEn vastuuseen lasten yksityisyyden suojasta.

  YLE säilyttää rekisteröityneiden käyttäjien tiedot henkilötietolain mukaisesti.
   

  Tekijänoikeudet


  Lähettämällä kuvan tai muuta aineistoa YLElle vakuutan, että minulla on kaikki oikeudet sisältöön; on se sitten tekstiä, kuvaa, musiikkia tai videota. Kunnioitan toisten oikeuksia ts. muut henkilöt ovat luovuttaneet minulle kaikki tekijän ja muut oikeutensa, sekä oikeudet luovuttaa ne edelleen YLElle.

  YLEllä on yksinoikeus esittää aineistoa tai sen osia TV-lähetyksissään yhden vuoden ajan ensilähetyksestä sisältäen kaksi esityskertaa sekä oikeus esittää aineistoa tai sen osia muissa YLEn medioissa. YLEllä on oikeus harkintansa mukaan muokata aineistoa, esim. lyhentää liian pitkä video tai poistaa siitä osia.

  Jos julkaisen musiikkia Summerin nettisivuilla, minulla on suostumus julkaisemiseen kaikilta kappaleen säveltämiseen, sanoittamiseen, sovittamiseen ja esittämiseen osallistuneilta henkilöiltä.
   

  Ei mainoksia


  Mainosten levittäminen palvelussa on kielletty.

  YLEllä on oikeus olla julkaisematta YLEn arvojen vastaista aineistoa.
   

  Aineiston arkistoiminen


  Summerin nettisivustoa ei tule käyttää henkilökohtaisena arkistona: YLE ei sitoudu tallettamaan käyttäjien julkaisemaa aineistoa määräajaksi eikä pysyvästi, vaan poistaa aineistoja harkintansa mukaan. YLEllä on oikeus, mutta ei velvollisuutta säilyttää ja arkistoida käyttäjien julkaisemaa sisältöä harkintansa mukaan myös sen jälkeen, kun käyttäjä on eronnut palvelusta.
   

  Palvelusta eroaminen


  Käyttäjän katsotaan eronneen palvelusta, jos hän ei ole kahteen vuoteen kirjautunut sisään käyttäjätunnuksellaan. Tällöin YLE poistaa henkilön ilmoittamat tiedot jäsenrekisteristä.

 

Ninja kiipeää puuhun