YLE Teema

 

Teemalauantai

1.2. Teemalauantai: Johnny Cash

Julkaistu maanantaina 13.01.2014 0 kommenttia 58 suositusta

lauantai 1.2. klo 21.00-23.30

Teemaillassa nähdään hieno aikalaismuotokuva Johnny Cashistä uransa huipulla vuonna 1969 sekä koskettava dokumenttielokuva laulajalegendasta ja hänen manageristaan. Edellisen teki Robert Elfstrom vuonna 1969, jälkimmäisen ohjasi itsemurhan tehneen managerin poika Jonathan Holiff vuonna 2012.

Johnny Cashin maailma 1969 (Johnny Cash: The Man, His World, His Music) on restauroitu versio klassikon asemaan nousseesta tv-dokumentista vuodelta 1969. Johnny Cash oli uransa huipulla, kun ohjaaja Robert Elfstrom pääsi seuraamaan häntä työssä, kotona, keikoilla, studiossa ja ystävien seurassa. Mukana myös uusi puoliso June Carter Cash sekä Bob Dylan, jonka kanssa Cash laulaa studiossa.

”Ennen Johnnya ja Junea oli Johnny ja Saul.” Isäni ja Johnny Cash (My Father and the Man in Black) on tarina kolmesta miehestä: laulajasta, hänen manageristaan ja tämän pojasta. Dokumenttielokuva kertoo suuresta tähdestä ja miehestä hänen varjossaan eli Johnny Cashista ja hänen 1960-70-lukujen manageristaan Saul Holiffista. Hyvin henkilökohtaisen dokumenttielokuvan ohjasi managerin poika Jonathan Holiff. Isänsä itsemurhan jälkeen hän löysi tämän jäämistöstä valtavan määrän materiaalia, joka kertoo tähden ja managerin pitkästä, läheisestä suhteesta. Sitä läpikäydessään ja dokumenttia tehdessään Jonathan Holiff teki postuumin sovinnon etäiseksi jääneen isänsä kanssa. Isäni ja Johnny Cash on kerännyt palkintoja ja se on valittu yleisön suosikiksi useilla dokumenttielokuvafestivaaleilla.

Lisätietoa ohjelmasta

Johnny Cashin maailma 1969 (Johnny Cash: The Man, His World, His Music), USA 1969. Dokumenttielokuva, ohjaus Robert Elfstrom.

Isäni ja Johnny Cash (My Father and the Man in Black), Kanada 2012. Dokumenttielokuva, ohjaus Jonathan Holiff. (12)

Suosittele58 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

8.2. Teemalauantai: Beatnikit

Beat-sukupolven taiteilijoihin perehdytään sekä uudessa dokumentissa että elokuvassa Huuto, jonka pääosassa on runostaan sensuurin kynsiin joutunut Allen Ginsberg. Häntä näyttelee James Franco. ”Minä näin, oli tärvellyt maailman vaino, hulluus ja nälkä sukupolveni parhaat mielet…”

15.2. Teemalauantai: Jimi Hendrix

Teemaillassa uusi hieno dokumenttielokuva Jimi Hendrix: Hear My Train A Comin', mukana runsaasti arkistojen aarteita, sekä Hendrixin legendaarinen konsertti Woodstockin festivaalilta 1969.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook