YLE Teema

 

Teemalauantai

14.8. Teemalauantai: U2

Julkaistu keskiviikkona 05.05.2010 4 kommenttia 308 suositusta

Jykevä U2-paketti Suomen-konserttien lämmittelyksi esittelee yhtyeen kiertuevuosikerrat 2009 ja 1987: 360 astetta ja Rattle & Hum.

lauantai 14.8. klo 21

Teemalauantai tarjoaa jykevän U2-paketin Helsingin-konserttien lämmittelyksi: yhtyeen kiertuevuosikerrat 2009 ja 1987 eli Los Angelesin -konsertin ja dokumenttielokuvan Rattle and Hum.

Teemaillan avaa U2 - 360 astetta Los Angelesissa. Se on tänä vuonna valmistunut tunnin mittainen konserttitaltiointi Suomeenkin saapuvalta maailmankiertueelta. Los Angelesin Rose Bowl -stadionilla lokakuussa 2009 peräti 97 000 katsojan edessä taltioidulla keikalla kuultiin kokoelma yhtyeen suurimpia hittejä. Nyt nähtävässä tv-versiossa on lisämausteena materiaalia kulissien takaa, kiertueelta sekä uusimman albumin "No Line on the Horizon" äänityssessioista.

U2 hellii fanejaan hittikimaralla, johon kuuluvat Beautiful Dayn ja Where The Streets Have No Namen kaltaiset klassikot. Ja mitäpä olisi megayhtye ilman megalavashow’ta. U2 on pannut koko stadionin uuteen kuosiin kentän halki ulottuvan valtavan saksikynsien muotoisen lavarakennelman avulla, joka mahdollistaa konsertin seuraamisen 360 asteen leveydeltä.

Rose Bowl -stadionin keikka oli U2:n vuoden 2009 suurin show, ja se on myös U2:n suurin koskaan Yhdysvalloissa järjestämä konsertti. Taltioinnissa kuullaan mm. kappaleet Get On Your Boots, Vertigo, I’ll Go Crazy If I Don’t Go Crazy Tonight, Sunday Bloody Sunday ja Ultraviolet.

Illan päättää vuonna 1988 valmistunut kokoillan elokuva U2 - Rattle and Hum. Siinä seurataan U2:n Pohjois-Amerikan-kiertuetta vuonna 1987, tuoreeltaan The Joshua Tree -albumin jättimenestyksen jälkeen. Musiikillisina vieraina mukana ovat B.B. King (When Love Comes To Town) ja Harlemin gospelkuoro (I Still Haven't Found What I'm Looking For).

Konserttien ja harjoitusten ja lisäksi elokuvassa on materiaalia yhtyeen pyhiinvaellusmatkalta Elviksen jäljille Gracelandiin.

Dokumenttielokuvan on ohjannut Phil Joanou.

Lisätietoa ohjelmasta

U2 - 360 astetta Los Angelesissa (2010). Konserttitaltiointi.

U2 - Rattle and Hum (USA 1988). Dokumenttielokuva, ohjaus Phil Joanou.

Löydä lisää:

U2, B.B. King, Phil Joanou
Suosittele308 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Anonyymi

Miksi ei voi lähettää linkkiä?

Anonyymi

Anonyymi kirjoitti:
Miksi ei voi lähettää linkkiä?

Joo tuo "lähetä linkki" ei näytä toimivan, mutta vanhanaikaisella tavalla se kyllä onnistuu :)

Please?

Saadaanko näitä Areenaan?

YLE Teema

Please? kirjoitti:
Saadaanko näitä Areenaan?

Konserttitaltio on Areenassa kaksi viikkoa katsottavissa, Rattle and Humiin ei valitettavasti saatu nettioikeuksia.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook