YLE Teema

 

Teemalauantai

7.6. Teemalauantai: Salaliiton salat

Julkaistu keskiviikkona 07.08.2013 2 kommenttia 63 suositusta

lauantai 7.6. klo 21.00-23.45

Ilta on omistettu salaliittotrillerille Korppikotkan kolme päivää (Three Days of the Condor) ja sille paranoidille aikakaudelle, jossa tämä moderni elokuvaklassikko syntyi. Sydney Pollackin vuonna 1975 ohjaaman elokuvan pääosissa ovat Robert Redford ja Faye Dunaway. Elokuvan jälkeen esitetään sitä käsittelevä Olipa kerran... -sarjan dokumentti.

Korppikotkan kolme päivää on saanut nimensä sen päähenkilön koodinimestä. Robert Redford esittää CIA:n toimistovirkailijaa, jonka tehtävänä on etsiä kirjoista ja lehdistä salattuja viestejä. Lounaalta palatessaan hän löytää kaikki kollegansa murhattuina ja joutuu itsekin pakomatkalle tietämättä lainkaan kehen voi luottaa. Vuonna 1975 valmistuneen salaliitto- ja paranoiajännärien perusteoksen muissa tärkeissä rooleissa ovat Faye Dunaway, Max von Sydow ja Cliff Robertson.

Elokuvan jälkeen nähdään ranskalaiseen Olipa kerran… -sarjaan tehty uusi tv-dokumentti, joka kertoo Korppikotkan kolme päivää -elokuvan merkityksestä ja syntyhistoriasta. Ohjaaja Sydney Pollackin lisäksi haastateltavana on mm. pääosaa esittänyt Robert Redford. Mitä salaliittotrilleri kertoo tekoajastaan?

Teemalauantai on uusinta syyskuulta 2013.

Lisätietoa ohjelmasta

Korppikotkan kolme päivää (Three Days of the Condor), USA 1975. O: Sydney Pollack. N: Robert Redford, Faye Dunaway, Max von Sydow, Cliff Robertson. (16)

Olipa kerran… Korppikotkan kolme päivää (Il etait une fois… Les trois jours du Condor), Ranska 2012. Dokumentti, ohjaus Guillaume Moscovitz, käsikirjoitus Serge July, Maria Genin ja Guillaume Moscovitz.

Suosittele63 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

14.6. Teemalauantai: Kubrickin Kellopeli

Stanley Kubrickin Kellopeliappelsiini on elokuvahistorian kiistellyimpiä elokuvia, vaarallinen mestariteos väkivallasta ja tahdonvapaudesta. Elokuvan jälkeen esitetään dokumentti Kellopelin moneen suuntaan aukeavista merkityksistä.

Punainen ympyrä (12)

Rikoselokuvan suuren tyylitaiturin Jean-Pierre Melvillen mestariteos kertoo koruliikkeen ryöstöä suunnittelevista konnista ja heitä jahtaavasta komisariosta. Pääosissa Alain Delon, Gian Maria Volonté, Yves Montand ja André Bourvil.

Kommentit

vastinetta yleverolle

Näyttäkää leffa Ansa - parallax view (warren beatty, alan j. pakula)
Näyttäkää leffa Tervetuloa Mr Chance (peters sellers, hal ashby)
Näyttäkää leffa Häntä heiluttaa koiraa (dustin hoffman, robert deniro)

ja jos aikaa riittää niin Robert Altmanin Nashville

Tason nosto

vastinetta yleverolle kirjoitti:
Näyttäkää leffa Ansa - parallax view (warren beatty, alan j. pakula)
Näyttäkää leffa Tervetuloa Mr Chance (peters sellers, hal ashby)
Näyttäkää leffa Häntä heiluttaa koiraa (dustin hoffman, robert deniro)

ja jos aikaa riittää niin Robert Altmanin Nashville

Todellakin.
Olen odottanut jo kauan tätä Pakulan Parallax View -elokuvaa.
Se ansaitsee todella paikkansa Teeman tarjonnassa joukossa,
nostaa tasoa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook