YLE Teema

 

Teemalauantai

20.3. Teemalauantai: Cherbourgin sateenvarjot

Julkaistu keskiviikkona 09.12.2009 0 kommenttia 352 suositusta

Teemalauantai on omistettu yhdelle kaikkien aikojen rakastetuimmista musikaaleista: Jacques Demyn haikealle, läpisävelletylle rakkaustarinalle.

lauantai 20.3. klo 21.00

Cherbourgin sateenvarjot on kaikkien aikojen rakastetuimpia elokuvamusikaaleja. Sen ohjaaja Jacques Demy oli Ranskan uuden aallon suurin romantikko, mutta elokuvassa on myös aimo annos kitkeränsuloista realismia. Se kertoo huikeissa väreissä haikean tarinan nuorista rakastavaisista, jotka aika ja Algerian sota erottavat. Rakastavaisia esittävät nuori Catherine Deneuve ja Nino Castelnuovo.

Cherbourgin sateenvarjot on läpisävelletty elokuva, ja kaikki vuorosanat esitetään laulaen. Musiikin sävelsi uuden aallon keskeisiin musiikintekijöihin kuulunut Michel Legrand. Jazzpianistina aloittanut Legrand teki yhteistyötä Demyn lisäksi muun muassa Agnès Vardan ja Jean-Luc Godardin kanssa ennen siirtymistään Hollywoodiin.

Ennen elokuvaa esitetään ranskalaiseen Olipa kerran -sarjaan kuuluva dokumentti Demyn elokuvasta.

Cherbourgin sateenvarjoille omistettu Teemalauantai esitettiin viimeksi Teemalla keväällä 2009 osana laajaa Uuden aallon kevät -sarjaa.

Lisätietoa ohjelmasta

Olipa kerran... Cherbourgin sateenvarjot (Il était une fois... Les parapluies de Cherbourg, Ranska 2008). Dokumentti.

Cherbourgin sateenvarjot (Les parapluies de Cherbourg, Ranska 1964). Ohjaus: Jacques Demy. Pääosissa: Anne Vernon, Catherine Deneuve, Ellen Farner, Marc Michel, Mireille Perrey, Nino Castelnuovo.

Jacques Demy YLEn Elävässä arkistossa.

Suosittele352 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

5.3. Teemalauantai: Elokuvamusiikki

Elokuvamusiikin kulta-aika on dokumentti vuosista 1965-1975, jolloin Hollywood todella svengasi. Illan elokuva on tuolta kulta-ajalta: toimintajännäri Bullitt (K15), johon säveltäjä Lalo Schifrin loi coolin musiikin. Bullittia näyttelee Steve McQueen.

Laulavat sadepisarat

Räiskyvä musikaaliklassikko Hollywoodista aikana, jolloin filmitähdet yrittävät sopeutua äänielokuvan tuloon. Pääosassa tanssii ja laulaa Gene Kelly.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook