YLE Teema

 

Teemalauantai

23.1. Teemalauantai: Beatlemania

Julkaistu maanantaina 07.12.2009 0 kommenttia 378 suositusta

Kaikkien aikojen paras bändi Kremliä valtaamassa, studiossa ja valkokankaalla.

Tampereen Beatles-happeningin aattona Teema tarjoaa koko illan Beatlesia. Kovan päivän iltaan kuuluvat uudet dokumentit The Beatles levystudiossa ja Neuvostoliitto beatlemanian kourissa. Illan elokuva on täydellinen Beatles-filmi, Richard Lesterin ohjaama beatlemanian kuvaus A Hard Day’s Night (1964).

Neuvostoliitto beatlemanian kourissa (How the Beatles Rocked the Kremlin) kertoo Beatles-kuumeesta rautaesiripun takana. The Beatles ei koskaan saanut lupaa esiintyä Neuvostoliitossa, mutta yhtyeen musiikki iski täysillä myös neuvostonuorten sydämiin. Eikä vaikutus jäänyt nuorisoon: Back in the U.S.S.R. ravisutti Kremliä. Dokumentin on tuottanut BBC.

A Hard Day's Night on liki täydellinen Beatles-elokuva, fiktiota ja dokumenttia sekoittava kertomus muka tyypillisestä vuorokaudesta supersuositun yhtyeen elämässä. Fanit kirkuvat, kun John, Paul, George ja Ringo matkustavat Liverpoolista televisiostudion nauhoituksiin ja lopulta livekeikalle. Richard Lesterin ohjaama nokkela ja raikkaan pop-henkinen elokuva sai Suomen-ensi-iltansa vuonna 1964 nimellä Yeah, yeah, tässä me tulemme.

The Beatles levystudiossa (The Beatles in the Studio / on Record) on nopeatahtinen dokumentti, jossa käydään tunnissa läpi liki 70 hienoa Beatles-sävelmää. Lisäksi mukana on harvinaisia tarinoita legendaariselta Abbey Roadin studiolta ja muualta yhtyeen seitsemänvuotisen levytysuran varrelta. Kertojina ovat Liverpoolin kuuluisimmat miehet itse sekä George Martin. Bob Smeatonin ohjaama ja Apple Corpsin tuottama dokumentti valmistui viime syksynä remasteroitujen Beatles-levyjen julkaisua juhlistamaan.

Suosittele378 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Jools Holland Show

”Later with Jools” on Britannian suosituin musikkishow jo vuodesta 1992. Joviaali pianisti kutsuu pyöreälle studioareenalle viikoittain huippuesiintyjiä vanhoista mestareista nouseviin tähtiin.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook