YLE Teema

 

Teemalauantai

24.11. Teemalauantai: Pina Bausch

Julkaistu tiistaina 23.10.2012 0 kommenttia 118 suositusta

lauantai 24.11. klo 21.00-23.30

Ainutlaatuinen, jäljittelemätön koreografi ja tanssija Pina Bausch (1940-2009) on tanssille omistetun marraskuun teemaillan aiheena. Illan avaa Wim Wendersin upea dokumenttielokuva Pina (2011), joka tehtiin Bauschin tanssiryhmän kanssa Bauschin kuoleman jälkeen. Sen jälkeen nähdään Pina Bausch itse vuonna 2006 valmistuneessa dokumentissa Pinan kanssa kahvilla.

"Tanssi, tanssi, muutoin olemme hukassa." Vuonna 2011 valmistunut Pina on elokuvaohjaaja Wim Wendersin ja Wuppertalin tanssiteatterin yhdessä luoma kunnianosoitus koreografimestarille, joka kuoli juuri ennen kuin Wendersin ja Bauschin piti aloittaa yhteisen elokuvan teko. Elokuvateattereissa 3D:nä nähtyyn elokuvaan toteutettiin useita huimia tanssiosuuksia, jotka vievät katsojat sisään modernin tanssin, tanssiteatterin ja poikkitaiteellisuuden merkittävän kehittäjän kiehtovaan maailmaan. Tanssiosuudet toimivat erinomaisesti myös kaksiulotteisina.

Elokuvassa on kohtauksia Pina Bauschin kuuluisista koreografioista Kevätuhri, Café Müller, Kontakthof ja Vollmond. Tanssit avautuvat teatterista ulos kaupungille, ja niiden lomassa kuullaan tanssijoiden muistoja Pinasta.

Wendersin elokuvan jälkeen nähdään Pinan kanssa kahvilla (Coffee with Pina II), joka on muistin ja unen välissä liikkuva assosiatiivinen dokumentti Pina Bauschin työskentelystä ja ajatuksista.

Lisätietoa ohjelmasta

Pina (Pina - tanzt, tanzt, sonst sind wir verloren), Saksa 2011. Dokumentti, ohjaus Wim Wenders. Tuotanto Neue Road Movies.

Pinan kanssa kahvilla (Coffee with Pina II), Israel 2006. Dokumentti, ohjaus Lee Yanor. Tuotanto Wieseltier Production.

Suosittele118 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

14.6. Teemalauantai: Kubrickin Kellopeli

Stanley Kubrickin Kellopeliappelsiini on elokuvahistorian kiistellyimpiä elokuvia, vaarallinen mestariteos väkivallasta ja tahdonvapaudesta. Elokuvan jälkeen esitetään dokumentti Kellopelin moneen suuntaan aukeavista merkityksistä.

8.12. Teemalauantai: Rolling Stones 50 vuotta

Se on vain rock'n'rollia mutta pidän siitä! Teemailta on omistettu puoli vuosisataa toimineelle superbändille. Luvassa upouusi dokumentti Crossfire Hurricane sekä Some Girls Live -konsertti vuodelta 1978.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook