YLE Teema

 

Teemalauantai

3.3. Teemalauantai: Lyhyesti

Julkaistu lauantaina 11.02.2012 4 kommenttia 185 suositusta

lauantai 3.3. klo 21.00-24.10

Teemailta on omistettu suomalaiselle lyhytelokuvalle. Illan aikana nähdään seitsemän upeaa kotimaista lyhytelokuvaa sekä seitsemän ja puoli tarinaa samasta aiheesta. Illan avaa Kerro se lyhyesti, Tampereen yliopistossa tehty aivan uusi dokumentti kotimaisesta lyhytelokuvasta Tampereen elokuvajuhlien historian läpi tarkasteltuna. Sen jälkeen nähdään seitsemän Tampereen elokuvajuhlien suosikkia vuosien varrelta: Marja Pensalan Elsa, Mika Kaurismäen Valehtelija, Maarit Lallin Kovat miehet, Katariina Lillqvistin Uralin perhonen, Mika Taanilan Optinen ääni, Kauko Lindforsin 1-7=72=0 ja Miia Tervon Lumikko.

Kerro se lyhyesti (16)

7 ½ tarinaa lyhytelokuvasta ja dokumentista Suomessa. Tuore tutkimusmatka Tampereen elokuvajuhlien ja suomalaisen lyhytelokuvan lähihistoriaan. Kerro se lyhyesti kertoo tarinoita anarkiasta, animaatiosta ja suomalaisesta miehestä sekä ennen kaikkea elokuvasta maailman muuttajana ja maailman muokkaamana. Haastateltavina muun muassa Marja Pensala, John Webster, Katariina Lillqvist, Joonas Berghäll, Mika Taanila, Kauko Lindfors, Markku Heikkinen, Pekka Uotila, Raimo Silius ja Jukka-Pekka Laakso. Toteutus Seppo Kangaspunta, Noora Laaksonen, Mari Lukkari, Sanna Savikko, Iikka Vehkalahti ja Tommi Lind, tuotanto Tampereen yliopisto / CMT 2012. Kerro se lyhyesti saa ensi-iltansa Teemalla, minkä jälkeen se nähdään Tampereen elokuvajuhlilla. 

 

Elsa

Marja Pensalan ulvottavan hauska satiiri intomielisestä vihreydestä ja naisen asemasta vuodelta 1981 on Tampereen elokuvajuhlien kaikkien aikojen suosikkeja.

 

 

Valehtelija

Uuden elokuvasukupolven läpimurto Tampereen elokuvajuhlilla 1981. Elokuva nuoren miehen vaelluksesta kesäisessä Helsingissä. Pääosissa Aki Kaurismäki ja Pirkko Hämäläinen. Ohjaus Mika Kaurismäki, käsikirjoitus Aki Kaurismäki ja Pauli Pentti.

 

Kovat miehet

Tampereen elokuvajuhlien suosikki vuodelta 2000: Maarit Lallin lyhyt fiktio isästä ja pojasta, perisuomalaisesta uhmasta ja jääräpäisyydestä. Tässä suhteessa ei valiteta, ei anneta periksi eikä ainakaan myönnetä. Pääosissa Sulevi Peltola ja Jyrki Mänttäri.

 

Uralin perhonen (16)

Tampereen elokuvajuhlien puheenaihe 2008: Katariina Lillqvistin nukkeanimaatio kenraali Mannerheimin kielletystä rakkaudesta ja kalpeasta kirgiisinuorukaisesta, joka ajautuu Pispalaan keskelle kansalaissotaa.

 

Optinen ääni

Tampereella vuonna 2005 palkittu Mika Taanilan kokeellinen lyhytelokuva, jossa vanhat työkalut muuttuvat tulevaisuuden musiikki-instrumenteiksi. Musiikkina on kanadalaisen The Userin sävellys "Symphony # 2 for 12 Dot Matrix Printers". 

 

 

1-7=72=0 (16)

Kauko Lindforsin kokeellinen, subjektiivinen ja omakohtainen dokumentti masennuksesta ja mielen hajoamisesta hoitojonossa. Elokuva esitettiin Tampereen elokuvajuhlilla vuonna 2008. Sen jokainen ruutu on käsitelty, yksi kerrallaan. Elokuvaa ei suositella herkille katsojille.

 

Lumikko

Miia Tervon dokumentti nuoresta naisesta, joka haluaa rakkautta, muttei tiedä mistä sitä etsiä. Elokuva voitti Tampereen elokuvajuhlien kansainvälisen kilpailun pääpalkinnon vuonna 2010.

 

 

Tampereen elokuvajuhlat 7.-11.3.2012

Suosittele185 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Uusi Kino

Maanantain myöhäisillassa festivaalivoittajia, dokumentteja, animaatioita, lyhytelokuvia ja muita uuden elokuvan helmiä Suomesta ja ulkomailta.

10.3. Teemalauantai: Sinatra, mies ja ääni

Teemailta on omistettu Frank Sinatralle, jäljittelemättömälle laulajalle joka tunnettiin nimellä "The Voice", Ääni. Parhaiden laulujen kokoelman jälkeen nähdään musikaali Skandaalihäät, jossa Sinatra pääsee laulamaan Bing Crosbyn ja Louis Armstrongin kanssa.

Kommentit

Anonyymi

Lyhäreitä voisi näyttää nykyistä huomattavasti enemmän. Yleltä löytynee aika kattava valikoima.

Anonyymi

Kauko Röyhkä kirjoittama ja Joona Tenan ohjaama Lapinpoika pitäisi esittää. Aivan mainio lyhytelokuva.

pentti

Voiko ton "kerro se lyhyesti" dokumentin katsoa areenalta sitten myöhemmin?

YLE Teema

pentti kirjoitti:
Voiko ton "kerro se lyhyesti" dokumentin katsoa areenalta sitten myöhemmin?

Kyllä voi, Kerro se lyhyesti on katsottavissa Areenassa 14 päivän ajan:
http://areena.yle.fi/video/1330806385906

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook