YLE Teema

 

Teemalauantai

5.6. Teemalauantai: Peter von Bagh

Julkaistu maanantaina 03.05.2010 0 kommenttia 356 suositusta

lauantai 5.6. klo 21

Kesän ensimmäisen teemaillan aiheena on kanavan kesäkasvo, dokumenttielokuvan klassikoiden ainutlaatuisen sarjan Teemalle valinnut Peter von Bagh.

Ohjaaja, kirjailija, tutkija, Sodankylän ja Bolognan festivaalijohtaja ja dokumentaristi - siis elämää suurempi elokuvamies - on nyt itse dokumentin aiheena. Marjaana Mykkäsen ja Esko Rautakorven ohjaamassa uudessa henkilökuvassa hän puhuu avoimesti niin dokumenttielokuvien tekemisestä kuin äidittömänä kasvamisesta.

Henkilökuvassa käsitellään paljon myös Baghin upeaa kollaasielokuvaa Helsinki, ikuisesti, joka päättää teemaillan. Pelkästään olemassaolevaan arkistomateriaaliin perustuvassa elokuvassa etsitään Helsingin sielua ja henkeä, sekä dokumentin että fiktion varassa.

Helsinki, ikuisesti sai arvovaltaisia kehuja tammikuussa 2010 englantilaisessa Sight & Sound -lehdessä, jossa kiriitikko Jonathan Rosenbaum nosti sen 2000-luvun ensimmäisen kymmenluvun parhaiden elokuvien joukkoon.

Lisätietoa ohjelmasta

Suomalainen elokuvaohjaaja Peter von Bagh. Ohjaajat Esko Rautakorpi ja Marjaana Mykkänen, toimittaja Liselott Forsman. YLE Kulttuuri 2010.

Helsinki, ikuisesti. Ohjaus Peter von Bagh, 2008.

Suosittele356 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Dokumenttielokuvan klassikot

Teema ylpeänä esittää: laaja sarja dokumenttielokuvan klassikoita Nanookista Muhammad Aliin. Elokuvat on valinnut ja ne esittelee Peter von Bagh.

Sodankylä ikuisesti: elokuvan vuosisata

Peter von Baghin koostama puolitoistatuntinen dokumentti Sodankylän elokuvajuhlien 25 vuodesta. Punaisena lankana kulkevat festivaalin legendaariset aamukeskustelut kansainvälisten vieraiden kanssa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook