YLE Teema

 

70-luvun sekahaku

Julkaistu keskiviikkona 30.05.2012 0 kommenttia 179 suositusta

maanantai 12.8. klo 23.23

70-luku oli suomalaisessa yhteiskunnassa suuren murroksen aikaa: maaseutu autioitui, kun ihmiset lähtivät työn perässä etelän lähiöihin ja Ruotsiin. Elintaso alkoi nousta, ja sitä pystyi osoittamaan votkaturistina Leningradissa tai lentämällä Las Palmasiin. Murkut aloittivat peruskoulun ja kuuntelivat nuorten ohjelmia. Naiset menivät töihin, miehet yrittivät pehmentyä, avioerot lisääntyivät. Suomalaiset hiihtäjät menestyivät ja kestävyysjuoksijat pääsivät palkintopalleille. Kansakunnan isänä oli Urho Kekkonen, ja Neuvostoliitossa viljakin kasvoi nopeimmin.

70-luvun sekahaku muistelee aikakauden ilmiöitä hellyydellä ja riipaisevasti. Sarjaa varten on haastateltu lähes viittäkymmentä aikalaisvaikuttajaa urheilijoista poliitikkoihin, kirjailijoista iskelmätähtiin ja sosiologeihin. Muistojaan kertovat mm. Vexi Salmi, Hilkka Kotamäki, Viktor Klimenko, Heikki Turunen, Eino Makunen, Riitta Uosukainen, Taina West, Juha Väätäinen, Anneli Tempakka, Märta Tikkanen, Heikki Talvitie, Ensio Itkonen, Jaakko Kolmonen ja Heikki Kahila.

Teemalla siis heittäydytään 70-luvulle ja kuullaan tarinoita siitä, miten kaikki oikein menikään ja miltä se tuntui.

12-osaisen tv-sarjan ovat ohjanneet Ari Matikainen ja Markku Heikkinen. Sarjan ensiesitys Teemalla oli vuonna 2006.

 

Suosittele179 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Sounds of the Seventies

1970-luku soi jykevänä BBC:n valtavien arkistojen aarteissa. Kymmenessä jaksossa mukana mm. T. Rex, Sweet, Slade, Mud, Suzi Quatro, Bay City Rollers, Bill Withers, Chic, Queen, Dr. Feelgood, Abba, Sparks, Kate Bush, Boney M, Clash, Ramones, Kraftwerk, Madness...

Kesäkino 2013

Kesällä kaikki rakastavat! …varsinkin Ansa ja Tauno. Sekä Nikander ja Ilona. Ja Paavali Pohja. Teeman lauantai-iltojen Kesäkinossa sekä Radio Suomen kesäsarjassa perehdytään kesällä 2013 suomalaiseen elokuvarakkauteen.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook