YLE Teema

 

Teeman lahjapaketit 2012

Agnès b.

Julkaistu perjantaina 27.04.2012 0 kommenttia 152 suositusta

lauantai 5.1. klo 10.50

Ranskalainen muotisuunnittelija Agnès Troublé on nainen agnès b. -merkin takana. Inspiraatio suunnitteluun tulee muotimaailman ulkopuolelta: musiikista, maalauksista, elokuvista ja ennen kaikkea kaduilta.

Agnès Troublé (s. 1941) päätyi alalle vahingossa, kun Elle-lehden toimittaja kiinnitti huomiota persoonallisesti pukeutuneeseen nuoreen naiseen pariisilaisella kirpputorilla. Agnès pääsi lehteen töihin, mutta huomasi muutaman vuoden jälkeen haluavansa itse suunnitella vaatteita, ei vain kirjoittaa niistä. Hän työskenteli vuosikausia monissa tunnetuissa muotitaloissa kunnes perusti ensimmäisen oman liikkeen vuonna 1975.

Naisten vaatteiden jälkeen valikoima on laajentunut miesten vaatteisiin, kosmetiikkaan, kenkiin ja asusteisiin. Vaatesuunnittelun lisäksi monilahjakas suunnittelija tuottaa ja ohjaa elokuvia, valokuvaa ja kerää taidetta.

Suosittele152 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Vivienne Westwood - tee se itse!

Muodin huipulle 1970-luvun punkin myötä noussut Lady Westwood on yhä muotimaailman kapinallinen. Ranskalaiset dokumentintekijät seurasivat brittimuodin kuningattaren vauhdikasta elämää vuoden verran.

Bailey, muotikuvaaja

Dokumenttielokuva 1960-luvun svengaavan Lontoon symboliksi nousseesta englantilaisesta valokuvaajasta David Baileystä, joka on kauneuden palvoja ja hiomaton timantti vielä seitsemänkymppisenäkin.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook