YLE Teema

 

Aivomyrsky

Julkaistu perjantaina 27.11.2009 0 kommenttia 162 suositusta

Aivomyrsky on sarja aivotoiminnasta. Ohjelmasarjaa isännöi Henrik Fexeus. Hän tutkii psyykemme toimintamekanismeja. Sarjan ohjelmissa selvitellään mm. miten mielen ja kehon yhteispeli toimii, kuinka muisti toimii ja miten ihminen viestii kehollaan.

Aivomyrsky

lauantai 21.04 klo 19.50

19.1. Osa 1/8. Henrik Fexeus jatkaa matkaansa ihmismielen mekanismien parissa. Ympäristömme tulvii vaikutteita, kaikkien tietoiseen prosessointiin ei huomiokykymme riitä. Mitä vastaanotetaan, mitä suljetaan pois?

26.1. Osa 2/8. Ymmärtääksemme ympäröivää maailmaa luomme usein mielessämme sellaisia yhteyksiä, joita ei ole. Henrik Fexeus tutkii tänään kahden koripallojoukkueen kanssa vääriä johtopäätöksiä.

2.2. Osa 3/8. Mitä tarkoitetaan hurmioituneella ololla ja miltä tämä ekstaattinen olotila oikein tuntuu? Henrik Fexeus sukeltaa musiikillisen ekstaasin lähteille, löytyykö tanssista rumpuorkesterin säestyksellä tie hurmioon?

9.2. Osa 4/8. Kuinka kehon ja mielen yhteispeli toimii? Herkullisen ruuan ajattelu tuo veden kielelle ja tanssi voi palauttaa kadonneet muistot mieleen. Henrik Fexeus ratkaisee vielä erikoisen dekkaripähkinän.

16.2. Osa 5/8. Tällä kertaa Henrik Fexeus tutkii kuinka ympäristö vaikuttaa päätöksentekoomme. Hän pyytää kahta ryhmää arvioimaan omaa suoritustaan juontajana, mutta ryhmille on varattu täysin erilaiset odotustilat.

23.2. Osa 6/8. Aivomme tekevät jatkuvasti valintoja, osa vaikutteista pääsee läpi edelleen prosessoitaviksi, osa seuloutuu pois. Mainostajat ovat oppineet, kuinka ihmisen tajuntaan tunkeudutaan.

1.3. Osa 7/8. Tällä kertaa Henrik Fexeus tutkii, miten teemme valintoja. Ostoksia tehtäessä pitäisi hinnan, laadun ja omien mieltymyksiemme olla peruskriteereitä, mutta markkinoijilla on omat niksinsä ohjailla asiakkaita.

8.3. Osa 8/8. Kenen ovat mielipiteet, joita pidät ominasi. Henrik Fexeus sukeltaa tänään poliittisen retoriikan maailmaan ja kokeilee kuinka paljon auktoriteettia hänellä itsellään on. Entä voiko propagandalta suojautua?

Suosittele162 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook