YLE Teema

 

Kino Klassikko

Alta aikayksikön

Julkaistu perjantaina 27.11.2009 0 kommenttia 303 suositusta

Rakkaus syttyy sotilaan pikalomalla New Yorkissa.

sunnuntai 10.1. klo 18.00

Kaikkien aikojen rakkauselokuvien sarjaan Kino Klassikossa kuuluu myös pari intiimimpää, pienimuotoista romanttista elokuvaa kuten englantilainen Lyhyt onni ja nyt esitettävä Alta aikayksikön (The Clock, USA 1945). Sen pääosia esittävät Judy Garland ja Robert Walker, ja elokuvan on ohjannut Vincente Minnelli, joka vuotta myöhemmin meni naimisiin Garlandin kanssa.

Elokuva kertoo armeijaan liittyneestä maalaispojasta, joka pääsee viettämään kahden päivän lomaa New Yorkissa ennen lähtöään Euroopan sotarintamille. Hän kohtaa juna-asemalla sihteerin ja he päättävät tehdä treffit illaksi. He rakastuvat pikaisesti toisiinsa mutta myös eksyvät toisistaan, jolloin romanssin jatko joutuu vaaraan.

Alta aikayksikön vetoaa yksinkertaisella viehättävyydellään. Kahden tavallisen nuoren pikaromanssi on toki hieman epäuskottava mutta siinä on juuri sellaista satumaisuutta, josta jokainen osaa unelmoida. Minnellin taitava miljöidenkäyttö – vaikka elokuva filmattiin kokonaan Hollywoodin studioilla – ja humoristiset yksityiskohdat elävöittävät yksinkertaisen asetelman valloittavaksi ja sykkiväksi rakkaustarinaksi, jonka vetoavuudesta suuri ansio kuuluu myös pääparin esittäjille.

Lisätietoa ohjelmasta

Alta aikayksikön (The Clock, USA 1945, 90 min.). O: Vincente Minnelli. N: Judy Garland, Robert Walker. MV

Suosittele303 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook