YLE Teema

 

Bella Block (12)

Julkaistu keskiviikkona 15.08.2012 10 kommenttia 192 suositusta

keskiviikko 19.12. klo 19.00

Dekkaristi Doris Gercken romaaneihin perustuva Bella Block on edelleen tuotannossa oleva saksalaissarja, jota on tehty vuodesta 1994 alkaen yli kolmekymmentä elokuvapituista jaksoa.

Monien Suomessakin ihailema Bella Block on karismaattinen ja kokenut poliisi, joka suhtautuu työhönsä äärimmäisen omistautuneesti - jopa perhe-elämän kustannuksella. Bellan tutkimat tapaukset ovat usein moraalisesti haastavia, eikä oikeaa vastausta ole aina välttämättä suoraan tarjolla.

Rikosetsivä Bella Blockia on esittänyt alusta asti saksan tunnetuimpiin tv-kasvoihin lukeutuva Hannelore Hoger. Hänen elämänkumppaniaan Simon Abendrothia näyttelee Rudolf Kowalski, joka on TV2:n katsojille tuttu myös Stolberg-sarjan pääosasta.

19.9. Epäilysten syövereissä. Bella tutkii puistossa surmatun opiskelijatytön kuolemaa ja eräs johtolanka vie hänet yliopiston professorin pojan jäljille. Isä tekee yllättäen Bellan toimista valituksen.

(26.9. Maj Lind -pianokilpailu)

3.10. Kunnian nimissä. Kuka ampui kahvilassa istuneen opettajan keskellä kirkasta päivää? Henkivakuutusrahoja mielivä vaimoko? Bellaa askarruttaa myös uhrin läheinen suhde nuoreen muslimioppilaaseensa.

10.10. Tappava läheisyys. Bella Block tutkii sairaanhoitajan murhaa, jossa pääepäilty on uhrin naimisissa oleva rakastaja. Vakuututtuaan miehen syyttömyydestä Bella ryhtyy penkomaan tarkemmin surmatun työyhteisöä.

17.10. Varjoja hoitolan yllä. Bella lomailee hoitolassa Pohjanmeren rannalla ja tavattuaan vanhan rakastajansa alkaa lopulta viihtyäkin. Lähistöllä sattuva onnettomuus saa Bellan kuitenkin uumoilemaan rikosta.

24.10. Rakkauden kääntöpuoli. Nuoren pojan kuolemaa tutkittaessa ilmenee, että tämä oli joutunut seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi. Tilanne kärjistyy entisestään, kun toinen poika ilmoitetaan kadonneeksi.

31.10. Peilien takaa. Bella ja hänen miesystävänsä Simon ovat sopineet tapaavansa Simonin entisen opettajan hotellissa, jossa on käynnissä murhamysteerileikki. Bellan tielle osuu kuitenkin oikea ruumis.

7.11. Vapaina kuin sudet. Bella saa tutkittavakseen sairaanhoitajan murhan. Onko teon takana mielisairaalasta karannut sarjamurhaaja, jonka Bella vuosia sitten toimitti telkien taakse?

14.11. Armo ja oikeus. Yksi lapsenryöstäjistä saa surmansa toverinsa ampumana, kun lunnasrahojen luovutustilanteessa tapahtuu odottamaton välikohtaus. Mistä traaginen tapahtumaketju sai alkunsa?

21.11. Syylliset. Miksi kukaan ei auta nuorta puolalaista parsanpoimija Mariaa, joka joutuu keskellä kirkasta päivää väkivallan uhriksi? Bellalla on toinenkin juttu tutkittavanaan, juopunut mies on puukotettu kuoliaaksi.

28.11. Onni yksillä. Nainen katoaa ja poliisi pyydetään apuun etsintöihin. Yllättäen iäkäs aviopari tunnustaa surmanneensa naisen, kumpikin väittää tosin toimineensa yksin. Mutta epäilevätkö he silti toisiaan surmaajiksi?

5.12. poikkeuksellisesti klo 19.25 Ristin varjo. Iäkäs pappi Justus Bauernfeind on kuristettu rukousnauhalla hengiltä omaan sänkyynsä. Mutta kuka haluaisi tappaa kaikkien rakastaman kirkonmiehen? Bellan on palattava kauas murhatun aiempiin vaiheisiin.

19.12. Muistinmenetys. Taidemesenaatti Bodo Fringsin juhlien jälkeen löytyy nuori nainen kuolleena autostaan. Bellan käsilaukku on autossa, mutta hän ei muista tapahtumista mitään. Mitä juhlissa oikein tapahtui?

Löydä lisää:

Saksa, rikoselokuva
Suosittele192 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Upi

Mahtavaa, että Teema lähettää saksalais krimejä!!

Anonyymi

Jos kerran "Bella Block on edelleen tuotannossa oleva saksalaissarja" niin miksi UUSINTOJA?!

Anonyymi

Bra! Tyska deckarserierna är bra.

Anonyymi

Anonyymi kirjoitti:
Bra! Tyska deckarserierna är bra.

Instämmer, önskar att de också kommer mer på Arenan

Anonyymi

Bella Block on yksi esimerkki loistavista saksalaista jännityssarjoista, joissa ei mässäillä takaa-ajoilla, ruumiiden määrällä, sarjamurhaajilla, jne.

Teeman on ehdottomasti lisättävä saksalaisdekkarien tarjontaa. YLE on vuosikymmeniä esittänyt muitakin hyviä saksalaissarjoja, joiden uusintoja olisi mukava nähdä. Mieleeni tulevat esim. ensimmäiset Schimanskit ja Vanha Kettu.

saksalaisten ystävä

Kiitos uusinnoistakin, Bella Block on parasta saksalaista rikossarjaa.
Saksasta löytyisi kyllä muitakin erinomaisia naispoliisisarjoja kuten Rosa Roth (Iris Berben) eli milloin voisimme saada lisää näitä? Kiitos yleensäkin saksalaisista elokuvista Teemalla!

Raija Träff

Upeata nämä Teeman saksalaissarjat!!Onko tulossa lisää näitä?Muilta kanavilta tuleekin pelkkää sarjamurhaa sekä ruumiita.Hyvä Teema

Hogerin Hannelore

Parasta sarjojen osalta on Bella Block. Kiitos mahtavasta sarjasta! Sarjaa on moneen kertaan vuosien varrella näytetty mutta aina se vaan on yhtä kiinnostava.

M&M

Odottelen uusia osia sarjasta!!!

Katri

Olisiko mahdollista mitenkään saada uusia Blockeja esitykseen? Block on poikkeuksellisen huolellisesti kirjoitettu, poikkeuksellisen humaani, täysin vailla lapsellisia typeryyksiä ja epäloogisuuksia sekä klisheitä, ja merkittäviä yhteiskunnallsia teemoja käsittelevä draamasarja. Toinen harras toiveeni olisi Heimat 2-sarjan uusinta!
Bitte?
Vielen danke jo etukäteen :-)

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook