YLE Teema

 

Populaarimusiikki

Bon Jovi: Kerran olimme kauniita

Julkaistu perjantaina 20.05.2011 2 kommenttia 313 suositusta

perjantai 28.3. klo 22.35

Bon Jovi on kiertänyt maailman konserttilavoja yli 25 vuotta. Uran saldona tähän mennessä on yli 120 miljoonaa myytyä levyä. Vuonna 2007 yhtye julkaisi kymmenennen studioalbuminsa Lost Highway, jonka myötä se lähti maailmankiertueelle. Mukaansa he ottivat kameraryhmän, ja sen tuloksena syntyi dokumentti Bon Jovi: Kerran olimme kauniita (Bon Jovi: When We Were Beautiful, USA 2009).

Dokumentissa yhtyeen jäsenet kertovat pitkän suosion valo- ja varjopuolista, ylä- ja alamäistä sekä muun muassa siitä, miltä tuntuu, kun bändillä on selkeä johtaja, joka määrää kaapin paikan. Jon Bon Jovin, Richie Samboran, David Bryanin ja Tico Torresin henkilökohtaiset ja avoimet haastattelut paljastavat, että menestyksellä on hintansa.

25 vuotta valokeilassa ei ole kellekään helppoa. Ikää on tullut lisää, eikä villi ja vapaa elämä ehkä olekaan enää tärkeintä. Kiertueen aikana soitetaan melkein 20 keikkaa kuukaudessa, mikä on sekä fyysisesti että henkisesti uuvuttavaa. Vireystilan on säilyttävä illasta toiseen, kun kymmenettuhannet fanit odottavat energistä ja viihdyttävää esitystä.

Lisätietoa ohjelmasta

Bon Jovi: Kerran olimme kauniita (Bon Jovi: When We Were Beautiful), USA 2009. O: Phil Griffin.

Suosittele313 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Don't Stop Believing: Everyman's Journey

Tosielämän rocksatu, uskomatonta mutta totta! Kertomus siitä, miten filippiiniläinen coverbändin laulaja Arnel Pineda päätyi YouTube-videolta amerikkalaisen Journeyn laulusolistiksi. Dokumenttielokuva huipentuu upeaan kotiinpaluuseen: yhtyeen suureen Manilan-konserttiin.

29.3. Teemalauantai: Murha ja variaatio

Lauantai-illan tuplajännitykseksi esitetään kaksi versiota samasta rikostarinasta: kulttimainetta nauttiva Coenin veljesten esikoiselokuva Blood Simple sekä Kiinan menneisyyteen siirretty, Zhang Yimoun ohjaama Nainen, pyssy ja nuudelipuoti.

Kommentit

Atro Niiniluoto

Tuossa dokumentissa vanhemmatkin biisit olivat esillä. Siksi teki mieli laulaa mukana. Tosiaan on maailmalla kierretty muutakin kuin tahkoa 80-luvun alkupuolelta lähtien.

Kati

Kiitos taas tästä ihanasta dokumantista!!!!
Joku sunnuntai vois tulla Bon Jovin livetaltiointi!!!!!

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook