YLE Teema

 

Brasileirinho

Julkaistu maanantaina 02.04.2012 0 kommenttia 130 suositusta

tiistai 3.4. klo 22.36

Mika Kaurismäen dokumenttielokuva Brasileirinho kertoo chorosta, ensimmäisestä puhtaasti brasilialaisesta urbaanista musiikinlajista, jonka suosio on taas kääntynyt vahvaan nousuun. Choro syntyi 1800-luvun jälkipuoliskolla Rio de Janeirossa, ja sillä on keskeinen asema brasilialaisen identiteetin muodostumisessa ja kehittymisessä. Sen ehdoton valta-asema jatkui aina 1920-luvun lopulle näyttäen tietä niin samballe kuin bossa novalle.

Brasileirinho kertoo choron historiasta mutta näyttää ennen kaikkea sen tämänhetkisen elinvoiman: Brasilian nuori sukupolvi on löytänyt choron uudelleen. Choro on hyvin elävää ja sosiaalista musiikkia, sillä sitä soitetaan innokkaasti niin suurissa konserttisaleissa kuin kodeissa ja baareissakin. Alun perin se oli instrumentaalimusiikkia ja teknisesti vaativaa, mutta sitä voi myös laulaa ja tanssia.

Elokuvassa seurataan choro-muusikoiden valmistautumista konserttiin. Kaurismäen elokuva pyrkii tavoittamaan choron sielun, sen maagisen yhteenkuuluvuuden tunteen, joka on olennainen osa jokaista choro-esitystä, niin pientä kuin suurtakin. Elokuvassa esiintyvät mm. Trio Madeira Brasil, Paulo Moura, Yamandú, Guinga, Marcos Suzano ja Elza Soares.

Suosittele130 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook