YLE Teema

 

Historiadokumentti

Brittiavioliitto 1900-luvulla

Julkaistu maanantaina 24.06.2013 1 kommenttia 44 suositusta

lauantai 13.7. klo 18.00

BBC:n kolmiosaisen sarjan aiheena on avioliiton historia 1900-luvulla. Yhteiskunnan perusinstituution perinpohjaista muutosta seurataan avoimien haastattelujen ja hienon arkistomateriaalin kautta.

Osa 1. Ensimmäisen osan aiheena ovat viktoriaanisen avioliiton hyvät ja huonot puolet. Kaksi maailmansotaa ja 30-luvun suuri lama eivät horjuttaneet 1900-luvun alussa solmittuja avioliittoja vaan päinvastoin koettelemukset näyttivät jopa vahvistavan niitä.

Osa 2. 1960- ja 70-luvuilla kapinoivat nuoret, feministit ja entistä sallivampi yhteiskunta asettivat perinteisen avioliiton ihanteen kyseenalaiseksi. Avioerot lähtivät nopeaan nousuun ja vuosisadan lopulla jo joka kolmas liitto päättyi eroon.

Osa 3. Viimeisen osan aiheena on avioliitto nyt. Avioliittoinstituutio on sopeutunut avioeron aikakauteen. Ja onnellisella avioliitolla on edelleen omat salaisuutensa.

Lisätietoa ohjelmasta

(Love and Marriage: A 20th Century Romance, Britannia 2012) Tuotanto BBC

Suosittele44 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Brittiperhe 1900-luvulla

Millaisia yhteiskunnallisia muutoksia englantilainen perhe koki 1900-luvun aikana? Sarjassa seurataan lavastetulla kaupunkikadulla moderneja brittiperheitä, jotka lähtevät ”aikamatkalle” useiksi viikoiksi omien esi-isiensä aikaan.

Kommentit

teekuppi

Laadukasta BBC-työtä taas. Fiksut ihmiset kertovat elämänvalinnoistaan ja olosuhteista eri aikoina, jolloin ovat valintojaan tehneet. Aika moni on sentään ollut onnellinenkin! Erittäin mielenkiintoinen sarja, josta tulee hyvälle tuulelle ja joka valaa uskoa elämään.


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook