YLE Teema

 

Teemalauantai

Carlos, shakaali (16)

Julkaistu torstaina 12.01.2012 3 kommenttia 226 suositusta

Carlos, shakaali uusitaan kahdessa osassa 29.-30.12. kello 21-24.

lauantai-sunnuntai 29.-30.12. klo 21-24

Ranskan nykyelokuvan kiinnostavimpiin ohjaajiin kuuluvan Olivier Assayasin kuusiosainen tv-sarja kertoo pahamaineisesta terroristista, joka oli kahden vuosikymmenen ajan maailman etsityimpiä miehiä. Ilich Ramirez Sanchez eli Carlos eli Shakaali vietti moninkertaista kaksoiselämää monella eri nimellä vuodesta 1974, jolloin hän yritti murhata brittiläisen liikemiehen, vuoteen 1994, jolloin hänet pidätettiin Khartumissa Sudanissa. Minkä aatteen – jos minkään – nimissä hän teki terroritekonsa? Kuka hän oli ennen heittäytymistään palestiinalaisten vapaustaisteluun?

Assayas on sanonut, että hän kiinnostui Carlosin tarinasta koska hän näki siinä mahdollisuuden tutkia kokonaisen sukupolven kohtaloa. Venezuelassa vuonna 1949 syntyneen Carlosin uskomattomat vaiheet heijastavat aikaansa: kylmän sodan jakamaa maailmaa, maailmanvallankumouksen aatetta, eurooppalaisen vasemmiston kriisiä, Lähi-idän tapahtumia, terrorismin nousua... Carlos sopeutui aikojen muuttumiseen.

Carlosin noususta ja tuhosta kertova liki kuusituntinen tv-sarja sai ensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla vuonna 2010, ja sitä on esitetty maailmalla myös elokuvateattereissa, sekä kokopitkänä että lyhennettynä versiona. Muun muassa amerikkalainen Film Comment -elokuvalehti valitsi Carlos, shakaalin vuoden 2010 parhaaksi elokuvaksi. Myös Carlosia näyttelevä Édgar Ramírez on kerännyt useita palkintoja roolisuorituksestaan.

Carlos, shakaali esitetään Teemalla täyspitkänä versiona kuudessa osassa.

Lisätietoa ohjelmasta

Carlos, shakaali 1-6 (Carlos, Ranska 2010) Ohjaus Olivier Assayas. Pääosassa Édgar Ramírez. (16)

Suosittele226 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Anonyymi

Loistava sarja, erinomainen veto teemalta!

L.N.

Anonyymi kirjoitti:
Loistava sarja, erinomainen veto teemalta!

Samaa mieltä, tiukasti tehty, toiminnallinen ja tyylillä kuvattu sarja joka ei pahemmin konstaile kerronnassaan, tuntuu kuin katsoisi jotain aitoa 70-luvun action/seikkailuleffaa.Ajankuvakin on kohdallaan, joskin välillä hykerrytti kun Carlos ja pojat roudaavat sinkoja ja muuta tilpehööriä lentokentän yleisöparvekkeelle, eikös tuolloin muka ollut vartiointia?
Hyvää on myös se että vaikka sarja on ranskalainen, niin kuitemkin puhutaan reilusti monia kieliä aina englannista arabiaan asti, esim.Costa-Gaavrasin poliittisissa leffoissa huvitti se että tapahtumapaikoista riippumatta puhuttiin vain ranskaa.

laatua arvostava

Sarja on todella hyvä. Luulin ensin, että se on kuvattu 70-luvulla.
Todella harvoin sarjat yltävät noin aitoon 70-luvun tunnelmaan kaikkine autoineen ja vaatteineen.
Kiitos Ylelle, että se näyttää laatusarjoja kaiken amerikkalaismassa-tuotannon seassa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook