YLE Teema

 

Kino Klassikko

Charade - vaarallinen peli (12)

Julkaistu perjantaina 27.01.2012 2 kommenttia 161 suositusta

sunnuntai 10.11. klo 18.00

Cary Grant ja Audrey Hepburn ovat pääosissa romanttisessa jännityskomediassa, jossa nuori leski kohtaa Ranskassa komean muukalaisen ja joukon outoja rahantavoittelijoita. Stanley Donenin elokuvaa on nimitetty "parhaaksi Hitchcockin elokuvaksi, jota Hitchcock ei tehnyt", ja se onkin täynnä hitchcockmaisia elementtejä aina ohjaajan pikku statistinosaa myöten.

Vuonna 1963 valmistuneen elokuvan mainion musiikin on säveltänyt Henry Mancini, ja alkutekstit on animoinut alan suuri mestari Maurice Binder.

Lisätietoa ohjelmasta

Charade - vaarallinen peli (Charade, USA 1963) O: Stanley Donen. N: Cary Grant, Audrey Hepburn, Walter Matthau. (12)

Suosittele161 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Anonyymi

Eipä ole tämä elokuva maineensa veroinen, aika on ajanut jo tällaisen ohi. Kovin vaisu leffa kaiken puolin.

Anonyymi

Anonyymi kirjoitti:
Eipä ole tämä elokuva maineensa veroinen, aika on ajanut jo tällaisen ohi. Kovin vaisu leffa kaiken puolin.

No no, hieno ja edelleen mainiosti toimiva pätkähän tämä on kaikin puolin ja on saatu hyvin palikat kasaan moniin nyky"trillereihin" verrattuna.
Loistava pääpari, hienosti keitetty ja käänteikäs juoni jossa ylläreitä piisaa koko ajan...aina loppuminuutteja myöten, oivallinen konnanelikko, Henry Mancinin sykkivänhieno musa, Pariisi miljöineen...
Huumori ja jännitys käyvät käsikädessä ja välillä tunnelmat muuttuvat piinaaviksi ja uhkaaviksikin.
Mikä siinä nyt on ettei tällaisia saa nykyään aikaan, Jonathan Demmehän teki oman version mutta se nyt on aikamoista originaalin raiskausta XP!
Nyt olisi muuten kiva saada Teemalle kunnon sarja 60-luvun jännitys- ja trillerikomedioita, heist-leffoista puhumatikaan, niitähän tuolloin tehtiin hyvin mittava määrä, esimerkiksi Italian Job, How to steal a million tai Ketun jäljillä olisi hyvä nähdä ja olihan niitä paljon muitakin, päätähtinä mm.Peter Sellers, David Niven ja Michael Caine.
Ilmanmuuta listalleni kuuluu myös Stanley Donenin toinen 60-lukulainen trilleriseikkailu eli Arabeski, leffa joka jäi turhaan muiden aikansa agenttiseikkailujen varjoon.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook