YLE Teema

 

Parrasvalot

Concertgebouwn juhlakonsertti

Julkaistu keskiviikkona 03.07.2013 1 kommenttia 48 suositusta

lauantai 21.12. klo 19.00

Maailman parhaaksi sinfoniaorkesteriksi kutsuttu Hollannin Kuninkaallinen Concertgebouw-orkesteri konsertoi Helsingin juhlaviikoilla 29.8. Vierailu on osa Helsingin juhlaviikkojen kansainvälisten sinfoniaorkesterien vierailusarjaa.

Concertgebouw-orkesteri juhli viime huhtikuussa 125-vuotiasta historiaansa Amsterdamissa pidetyllä suurkonsertilla. Yle Teemalla nähdään taltiointi Amsterdamin suuresta juhlakonsertista. Orkesteria johti Concertgebouwn ylikapellimestari Mariss Jansons. Tähtisolisteina olivat viulisti Janine Jansen, baritoni Thomas Hampson ja pianisti Lang Lang.

Kuninkaallinen Concertgebouw-orkesteri on perustettu vuonna 1888. Se on saanut nimensä kotikonserttitalonsa mukaan. Kuningatar Beatrix myönsi orkesterille kuninkaallisuuden arvon vuonna 1989. Poikkeuksellista on, että orkesterilla on ollut vain kuusi musiikillista johtajaa koko historiansa aikana.

Concertgebouw-orkesteri Helsingin juhlaviikkojen sivuilla

Lisätietoa ohjelmasta

(Alankomaat 2013)

Suosittele48 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Philip Glassin maailma

Helsingin juhlaviikoilla vierailevasta Philip Glassista kertovassa Scott Hicksin dokumenttielokuvassa seurataan hyvin läheltä säveltäjän perhe-elämää ja työskentelyä sekä matkustetaan Glassin mukana Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Australiassa.

Kommentit

Erkki Loikkanen

Eikö Concertgebouw kertonut etukäteen, mitä konsertissa soitetaan, kun mistään ei löydy konsertin ohjelmaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook