YLE Teema

 

Dokumenttiklassikot

Cousteau: Elävä meri

Julkaistu tiistaina 08.11.2011 2 kommenttia 152 suositusta

Sunnuntai 18.12 klo 23.10

Jacques-Yves Cousteau (1910-97) oli ranskalainen merivoimien upseeri, tutkimusmatkailija, laitesukelluksen edelläkävijä ja tieteilijä, joka tutki merta ja kaikkia vesielämän muotoja. Hän tuli erityisesti tunnetuksi tv-sarjoistaan. Cousteau teki kuitenkin myös kolme elokuvateattereihin suunnattua dokumenttielokuvaa, kolmella vuosikymmenellä.

Cousteaun toisessa pitkässä dokumenttielokuvassa Elävä meri Calypso-laiva on ankkuroitu Punaisellemerelle. Uraauurtavan tekniikan avulla tiimi tutkii syvyyksien luontoa ja vaikutusta sukeltajiin. Vunna 1964 valmistunut elokuva palkittiin parhaan dokumentin Oscarilla.

Lisätietoa ohjelmasta

Cousteau: Elävä meri (Le monde sans soleil), Ranska 1964. Ohjaus Jacques-Yves Cousteau.

Suosittele152 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Cousteau: Matka maailman ääriin

Jacques Cousteaun kolmannessa pitkässä dokumenttielokuvassa Calypson tiimi tutkii pioneerina Etelämannerta. Retkillä riittää vaaroja, mutta myös upeita kohtaamisia pingviinien ja ryhävalaan kanssa.

Kommentit

Juha Varanka

Kerran vuoteen tulee jotain katsomisen arvoista, ja silloin esitys päivä ja kellonaika valitaan tällaisella ammattitaidolla. Kiitos YLE! Sen verran laadukasta tarjontaa on kanavilla, että maksan mielelläni uuden veromaksun, vaikka mulla ei ole edes televisiota...

Anonyymi

No ei kai se esitysaika sinua Juha muutenkaan kiinnosta jos ei sinulla kerran ole telkkari? :D Onneksi löytyy Areenasta, kiitos Teema!

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook