YLE Teema

 

Crematorio (16)

Julkaistu tiistaina 25.03.2014 7 kommenttia 50 suositusta

perjantai 23.5. klo 23.41

Rafael Chirbesin romaaniin pohjautuva vahva ja palkittu espanjalaisdraama maalaa synkän kuvan espanjalaissuvusta, jonka patriarkka palvoo mammonaa ja on valmis mihin vain saadakseen sitä lisää.

Arkkitehti ja rakennusyrittäjä Rubén Bertomeu pyörittää bisneksiään yksinvaltiaan ottein, moraalista piittaamatta. Oman edun tavoittelu ja ahneus ovat hänelle jumala ja virkamiesten ja poliisin lahjonta jokapäiväistä leipää, jonka turvin hän saa edistettyä suuruudenhullua rakennusprojektiaan, lomaparatiisia joka kulkee työnimellä "Sininen rannikko".

Saadakseen haltuunsa kolme kilometriä rantaviivaa Bertomeu on syyllistynyt likaisiin temppuihin. Hän on myös ryhtynyt liikesuhteeseen äveriään venäläismafioson kanssa, joka on arvaamaton ja vaarallinen. Traian harjoittaa surutta kiristystä ja voimakeinoja; hän on hyvä renki mutta huono isäntä.

Rubén Bertomeu on paneutunut rakennusprojektiinsa koko sielullaan ja pannut sen perhesiteiden edelle. Suhteet Teresa-äitiin, Silvia-tyttäreen ja nykyiseen kumppaniinsa, nuoreen ja kauniiseen Mónicaan ovat etäiset.

Vain lapsenlapseensa Miriamiin hän yrittää nyt luoda läheistä suhdetta; Lontoossa opiskeleva tyttö kun on älykäs ja kunnianhimoinen kuten isoisänsäkin. Teresa on korkeasta iästä huolimatta yhä suvun voimanainen, joka suree toisen poikansa kuolemaa.

Matías oli veljensä täydellinen vastakohta, joka halusi ennemmin suojella luontoa kuin hyötyä sen kustannuksella. Rubénille kaikella on vain välinearvoa. Luottomiehilleen hän on avokätinen mutta vastustajilleen julma.

Näkeekö Sininen rannikko päivänvalon, vai kaatuuko Bertomeun hanke suuruudenhulluuteen?

Sarjan omat sivut (espanjaksi)

Lisätietoa ohjelmasta

(Crematorio, Espanja 2011)

Löydä lisää:

korruptio, Espanja
Suosittele50 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Anonyymi

Todella mukavaa saada uusi espanjalainen sarja ja aihekin tuntuu ajankohtaiselta ja mielenkiintoiselta. Espanjan kieltä ei usein kuule televisiossa.

Keijo

Alcantaran perheen tarinassa keplottelija Don Pablo ehtii juuri viimeisessä osassa kuolla kupsahtaa, niin eikö vaan heti herää henkiin Ruben Bartomeuna lisää vastaavia konnuuksia tekemään. Luonnenäyttelijä.

Anonyymi

Don Pablo varmaankin kupsahti siksi, että häntä näytellyt näyttelijä kuoli. Mutta tosiaan: sama hemmo.

La Costa Costoso

Verdad. Lo he visto.

Berit

Mielenkiintoinen sarja. José Sancho omaa luontaista sharmia ja hän on hyvännäköinen vielä iäkkäämpänäkin.Lisäksi hänestä huokuu tietynlaista auktoriteettia, joten hän sopii loistavasti Rubén Bartomeun rooliin.
Ikävää, että hän kuoli hiljattain. Hänellä olisi vielä ollut paljon annettavaa.
Aloin katsoa tätä sarjaa ensin vain espanjan kielen takia, mutta sarja on parempi kuin osasin odottaa. Mukavaa vaihtelua englanninkielisten sarjojen joukossa. Minun mielestäni hyvin tehty sarja, johon on panostettu paljon, vaikka arvostelussa ei oltukaan samaa mieltä. Minä tykkään!!!

Heikki

Hyvää draamaa! ¡Me gusta! Harmi ettei koko sarjaa voi enää katsella Areenassa, voisi nimittäin suositella muillekin.

Anonyymi

Onko tätä tulossa lisää? Ihanaa vaihtelua!

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook