YLE Teema

 

Keskiviikon Kino

Dancer in the Dark (16)

Julkaistu perjantaina 25.05.2012 1 kommenttia 156 suositusta

keskiviikko 8.8. klo 21.50

Lars von Trierin ohjaama Dancer in the Dark on yhtä aikaa järkyttävä tragedia ja kokeellinen musikaali. Se kertoo sokeutuvasta siirtolaisnaisesta Selmasta, joka tekee raskasta työtä amerikkalaisessa terästehtaassa saadakseen kerättyä rahat poikansa leikkaukseen. Vaikeina hetkinä Selma pakenee mielikuvitusmaailmaansa, jossa kaikki on yhtä suurta musikaalia. Todellisuus muuttuu kuitenkin koko ajan karmeammaksi.

Elokuvan pääosassa on islantilainen poptähti Björk. Björk on myös tehnyt elokuvaan musiikin. Muissa tärkeissä rooleissa ovat Catherine Deneuve, Peter Stormare ja David Morse.

Käsivarakameralla kuvattu elokuva tuo mieleen Trierin ja kumppanien Dogma-filmit. Musikaalijaksot kuvattiin sen sijaan sadalla maisemaan sinne tänne sijoitetulla digikameralla. Elokuvan pääkuvaajana toiminut Robby Müller kutsuikin lopputulosta "sattuman lahjoiksi".

Dancer in the Dark voitti pääpalkinnon Cannesin elokuvajuhlilla vuonna 2000. Lisäksi Björk sai roolistaan parhaan naisnäyttelijän palkinnon.

Lisätietoa ohjelmasta

Dancer in the Dark, Tanska/Ranska/Saksa/Ruotsi 2000. O: Lars von Trier. N: Björk, Catherine Deneuve, David Morse, Peter Stormare.

Suosittele156 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Dogville (16)

Lars von Trierin ankara ja armoton elokuva amerikkalaisesta pikkukaupungista, ihmisistä jotka pyrkivät hyvään ja päätyvät julmuuteen. Mustassa studiossa kuvatun kertomuksen pääosassa loistaa ja kärsii Nicole Kidman.

Manderlay (16)

Lars von Trierin Amerikka-elokuva pohtii, voiko vapauteen pakottaa. Dogvillestä tutun Gracen tarina jatkuu orjaplantaasilla. Pääosissa ovat Bryce Dallas Howard, Willem Dafoe ja Danny Glover.

Kommentit

Anonyymi

erinomainen elokuva...

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook