YLE Teema

 

De Gaulle - vallan ja pettymysten vuodet

Julkaistu perjantaina 20.11.2009 0 kommenttia 172 suositusta

Vallan huipulla tuulee

De Gaulle - vallan ja pettymyksen vuodet

Charles de Gaulle oli 78-vuotiaana maansa hylkäämä, pettynyt ja yksinäinen mies. Vuodet Ranskan vahvana johtajana kulkevat kuvina hänen muistoissaan. Noihin vuosiin mahtuu suuria voittoja ja kitkeriä tappioita.

De Gaulle saa maistaa annoksensa pettymystä, hukkaan heitettyjä mahdollisuuksia ja historian suuria hetkiä. Ranskan kohtalo oli vuosikymmenet de Gaullen käsissä, niin sodan kuin rauhan aikana. Silti kansalaiset kritisoivat maansa pelastajaa, ja syvästi pettynyt mies joutui lopulta eroamaan virastaan.

Kaksiosainen minisarja tutkii Charles de Gaullen värikkään uran vaiheita, suurista voitoista syvään alennukseen ja takaisin. Kansansuosio on vaarallisen häilyväistä.

 

Osa 1/2:
4.1. Unohduksen partaalla. Charles de Gaulle on pettynyt kansan käännettyä hänelle selkänsä, ja mies vaipuu yksinäisyydessä muistelemaan suuruutensa päiviä

Osa 2/2:
5.1. Paluu huipulle. Talvella 1954 de Gaullen paluu valtaan vaikuttaa turhalta haaveelta. De Gaulle kirjoittaa muistelmiaan, mutta kun maan asiat menevät huonommalle tolalle, kaivataan jälleen vahvaa johtajaa.

Lisätietoa ohjelmasta

(Le Grand Charles de Gaulle)

Ohjaus ja käsikirjoitus: Bernard Stora.

Pääosassa: Bernard Farcy.

Tuotanto: GMT Productions, Ranska.

Lisää tietoa Charles de Gaullesta

Suosittele172 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook