YLE Teema

 

Edward Quinn - Riviera Cocktail

Julkaistu keskiviikkona 14.04.2010 0 kommenttia 293 suositusta

torstai 24.2. klo 18.20

Jazzin säestämässä dokumenttielokuvassa tehdään aikamatka valokuvaajan silmin sodan jälkeiselle Ranskan Rivieralle. Elegantissa dokumentissa näyttämönä on seurapiirielämän loistokkuus ja kuvauksen kohteena aikansa silmäätekevät.

Irlantilainen valokuvaaja Edward Quinn (1920–1997) vietti 50-luvun kuvaten seurapiirielämää Ranskan Rivieralla, jonne kerääntyi värikäs sekoitus ihmisiä elokuvatähdistä ja taiteilijoista poliitikkoihin ja pohattoihin. Quinnin ja hänen vaimonsa Greten yli vuosikymmenen kestäneen projektin tulos oli 140 000 negatiivia ja tuhansia vedoksia.

Quinnin Rivieralla taltioima aineisto on uniikki kokoelma, jonka kaltaista ei löydy. Taiteellisen sisältönsä lisäksi valokuvilla on mittaamaton ajankuvaa säilyttävä arvo. Kokoelmalla on myös oma sosiopoliittinen ulottuvuutensa: näin eheästi ja kattavasti ei ole yhdenkään yhteiskunnan kerrostuman elämää taltioitu missään.

Heinz Bütlerin ohjaama tunnelmoiva dokumentaari sukeltaa Quinnin valtavaan valokuva-arkistoon ja cocktailiin jossa ovat mukana muun muassa Brigitte Bardot, Audrey Hepburn, Kim Novak, Marlon Brando, Frank Sinatra ja Pablo Picasso.   

Lisätietoa ohjelmasta

Ohjaus: Heinz Bütler. Tuotanto: NZZ Film/YLE Yhteistuotannot 2006

Suosittele293 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook