YLE Teema

 

Kino Klassikko

Elämän ja kuoleman leikki

Julkaistu keskiviikkona 16.09.2009 0 kommenttia 174 suositusta

Ihmissuhteet ja petokset solmiutuvat monisäikeiseksi verkoksi.

Kino Klassikko: Elämän ja kuoleman leikki

Vaikka Elämän ja kuoleman leikki ei ole flim noirin tunnetuimpia edustajia, kuuluu se lajityypin ehdottomiin perusteoksiin - siitä traagisimmasta ja kohtalokkaimmasta päästä. Alkuperäinen nimi Criss Cross tarkoittaakin sitä ihmissuhteiden ja petosten monisäikeistä verkkoa, josta niin monen film noirin synkkä kohtalonomaisuus syntyi.

Burt Lancaster esittää rahakuljetusten vartijaa Steve Thompsonia, joka ei millään saa mielestään ex-vaimoaan Annaa (Yvonne De Carlo), vaikka Steve yrittääkin kovasti hukuttaa murheensa viinaan. Anna on menossa naimisiin varakkaan, mutta rikollisia tuntevan pelurin Slim Dundeen (Dan Duryea) kanssa. Anna myös vihjailee yhä kaipaavansa Steveä.

Rahan ja rakkauden tiet menevät pahasti sotkuun kun tämä kolmikko päätyy juonimaan yhdessä rahakuljetuksen ryöstöä. Mutta kuka pettää ketä ja kenen kanssa ja voiko tämä ylipäänsä päättyä hyvin?

Elokuvan saksalaissyntyinen ohjaaja Robert Siodmak oli film noirin tärkeimpiä tekijänimiä ja oli myös muutamaa vuotta aiemmin tehnyt Burt Lancasterista tähden elokuvassaan Tappajat.

Lisätietoa ohjelmasta

(Criss Cross/USA 1949)

O: Robert Siodmak.
N: Burt Lancaster, Yvonne De Carlo.

IMDB

Suosittele174 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook