YLE Teema

 

Teeman Elävä arkisto

Elävä arkisto: 1970-luvun nuoret ja kesä

Julkaistu maanantaina 27.05.2013 0 kommenttia 50 suositusta

Rock-festareita ja taideharrastuksia kesäisessä Suomessa

tiistai 25.6. klo 22.00

1970-luvun teema jatkuu Teeman elävässä arkistossa kesäisissä merkeissä ja entisaikojen nuorten parissa. Vuonna 1971 valmistunut ohjelma Lähikuvia nuorista pureutuu nuorten taiteellisiin harrastuksiin kesäisessä Suomessa 1970-luvun alussa toteutettu Valtakunnallinen nuorisotutkimus tiesi, että Suomessa kaikista alle 24 vuotiaista nuorista 21% harrasti laulamista, tai soittamista, 18% piirtämistä, tai maalaamista ja 12% kirjoittamista. Tämän tutkimuksen valossa taide näyttikin olevan yksi tärkeimmistä nuorison harrastuksista. Ohjelmassa tavataan mm. kirjoittamista ja teatteria harrastavia nuoria, kuten Suomen Nuoriso- ja teiniteatteriliiton kesäleiriläisiä, jotka esittävät mm. laulut ”Kumman puolen valitset” ja ”Laosiin, Laosiin”, sekä nuoria kuvataideleirillä.

Kuvakertomus nuorten vapaasta kesästä (1971) on viehättävä helmi nuorten kesänvietosta vuonna 1970. Sepi Niemen suunnittelema ja ohjaama kokonaisuus etenee ilman selostusta. Tekijät ovat jalkautuneet lukuisiin erilaisiin nuorten tapahtumiin tallentaen elämää, kesänviettoa ja tapahtumia eri puolilla maata. Musiikilla, kuvilla ja dokumentaarisella aineistolla rakennettu ohjelma vie katsojan mm. Ruisrockin historian ensimmäisille rockfestivaaleille, sekä rippileirille, maan ensimmäisiin diskoihin, rannoille ja kaduille mm. Helsingissä, Turussa ja Vaasassa, Närpiössä ja Mikkelissä. Liftaus on pop ja nuoret harrastavat iloista ryypiskelyä. Onko mikään siis muuttunut?

Lisää Elävässä arkistossa:

Kesäfestarit

Lisätietoa ohjelmasta

Lähikuvia nuorista (1971) Ohjelmassa haastatellaan nuoria taideharrastusten parissa. Suomen Nuoriso- ja teiniteatteriliiton osanottajat laulavat kesäleirillään kantaaottavia lauluja. MV.

Kuvakertomus nuorten vapaasta kesästä (1971) Viehättävä kuvakertomus nuorten vapaasta kesästä 1970. Nuoria leireillä, discoissa, rannoilla, rippikoulussa eri puolilla Suomea ja ensimmäisillä Ruisrock-festivaaleilla

Suosittele50 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook