YLE Teema

 

You can't request more than 20 challenges without solving them. Your previous challenges were flushed.
Teeman Elävä arkisto

Elävä arkisto: 1990-luvun nuoria

Julkaistu tiistaina 09.04.2013 5 kommenttia 310 suositusta

Pökälehuumoria ja listahittejä 1990-luvun alusta

tiistai 16.4. klo 21.45

Teeman elävän arkiston huhtikuun nuorisokulttuuri-teema jatkuu ysärihengessä, kun lähetysvuorossa on Baba Lybeckin ja Alex Niemisen juontama tuore Lista TOP 40 -ohjelma, sekä Pertti Salovaaran juontama interaktiivinen huumoriohjelma Moottori-ilta Pasilassa.

Yle muutti voimakkaasti nuorille suunnattua ohjelmistoaan 1990-luvun alussa, kun radiossa käynnistettiin uusi Radiomafia-nimeä kantava radiokanava. Vuonna 1994 YLE käynnisti televisiossa uuden, listahitteihin keskittyvän pop-ohjelman, joka sai nimekseen Lista TOP 40. Baba Lybeckin juontajapariksi ohjelmaan tuli Alex Nieminen. Molemmilla juontajista on ollut sittemmin näkyvä ura media-alalla. Lista-ohjelmassa käytiin viikoittain vauhdilla läpi viikon 40 myydyintä albumia ja näytettiin rockvideoita. Ohjelmasta tehtiin versio myös Radiomafialle.

”Ooksää Jatta paksuna?” kysyy Moottori-ilta Pasilassa -ohjelman juontaja Pertti Salovaara ylläripuheluhässäkässä, tehdessään yllätyssoittoja suorassa tv-lähetyksessä. MIP oli huumoripitoinen, interaktiivinen suora nuortenohjelma. Studiolähetyksessä nähtiin sketsejä, kuunneltiin musiikkia, luettiin katsojien lähettämiä postikortteja ja tehtiin yllätyspuheluja. Sketsien huumori oli tunnusomaisesti roisin alatyylistä pökälehuumoria. Ohjelman suunnittelusta vastasivat Pertti Salovaara, Sami Aaltonen, Jukka-Pekka Törrönen ja Risto Vuorensola. Salovaaralla oli myös Radiomafiassa huumoripitoisia ohjelmia, kuten Härdelli. Ennen vuosiin 2003 – 2011 sijoittunutta kansanedustajauraansa Keskustan edustajana Salovaara mm. juonsi Radio Novassa liikenneohjelmaa Salovaara liikenteessä.

Lisätietoa ohjelmasta

Lista 40 (1994)
(1994) Ysärihittejä! Listalla keikkuivat Soul Asylum, Snoop Doggy Dogg, Haddaway, Stakka Bo,
Take That & Lulu, Frank Sinatra & Bono, Dj Bobo, Leningrad Cowboys, Neljä Ruusua sekä Bryan Adams.
Juontajina Baba ja Alex.

Moottori-ilta Pasilassa (1994)
(1994) Interaktiivinen sketsiohjelma. Vieraana englantilainen Cappella -yhtye. Juontaja Pertti Salovaara.

Suosittele310 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

endorfin

Hieman tarkennusta:

Cappella on itse asiassa italialainen projekti, jota tuotti Gianfranco Bortolotti ja musiikista vastasi toistakymmentä Media Srl tuotanto-kollektiiviin kuulunutta jäsentä.

Vuonna 1994 Cappellan keulakuvina olivat tosiaankin englantilaiset Kelly Overett ja Rodney Bishop.

Anonyymi

Huh huh, melkoiset flashbakit pukkasi ohjelma heti alkuintroa myöten. Baba ja Alex taisi kuitenkin vaihtua aika nopeasti jostain syystä toisiin juontajiin.

Toivomuksena voisi esittää, että enemmän elävään arkistoon Lista-ohjelmasta pätkiä, esiintymisiä juontoineen ja haastatteluineen.

Atro Niiniluoto

Tuttuja kipaleita listalla. Gimme all your lovin-biisistä muistan myös ZZ Topin version. Minulla on yksi Haddawayn albumi, nimeltään The drive. Sinatran ja Bonon duetto näytti ja kuulosti suorastaan huikealta.

Anonyymi

On muuten Baba kehittynyt myös juontajana, ja tietenkin varmuus on myös seksikästä...

Anonyymi

Hulvatonta nostalgiaa. Salovaaran jutut oli melko roiseja, mahdettaiskohan tuollaista nuoriso-ohjelmaa enää päästää eetteriin. Tästä tuli kyllä hauskoja muistoja mieleen. Lisää!

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook