YLE Teema

 

Elävä arkisto 3

Julkaistu maanantaina 14.09.2009 2 kommenttia 335 suositusta

Suomimusiikin läpimurto

perjantai 27.8. klo 21.00

Harri Hakasen vetämä ohjelma on tehty tinkimättömästi kieli poskessa. Nostalginen ja eri-ikäisiä kiinnostava viihdeohjelma hyödyntää hulvattomasti arkistojen aarteita ja pohdiskelee, miten tutut ja kummalliset ilmiöt ovat syntyneet ja muuttaneet meitä. Aiheina ovat muun muassa julkkikset, musiikkibisnes, nuoriso, matkailu, urbanisaatio, hurvittelu, keksinnöt, ruoka ja juoma sekä tirkistelevä televisio.

Osa 1: Kyky-Suomi
Suomi-viihteen monipuolisuutta esitellään Elävä Arkisto -sarjan kolmannen kauden aluksi: imitaattoreita, drag-taiteilijoita ja uusia kykyjä vanhoissa tv-näytteissä. Vieraana on suomalaisen viihteen legenda Jukka Virtanen.
Kyky-Suomea Elävässä arkistossa

Osa 2: Musiikkibisnes
Vanhoja ääniteformaatteja vinyylistä c-kasettiin, merkittäviä kotimaisia levy-yhtiöitä ja levy-yhtiömoguleita, 80-luvun piratismia ja näytteitä TV:n Lista-ohjelmasta kommentoi filosofian tohtori Jari Muikku Teostosta.
Musiikkibisnes Elävässä arkistossa

Osa 3: Ruoka ja juoma
Televisio oli ennen tärkeä valistusväline. Kuinka ravinto- ja alkoholivalistus muuttui 1950-luvulta 1990 -luvulle? Entä millaisia kokkiohjelmia on Yleisradiossa nähty? Jakson vieraana on pääjohtaja Pekka Puska.
Ruoka ja juoma Elävässä arkistossa

Osa 4: Seksi, Rikos ja liikenne
Elävän Arkiston valistusviikot jatkuvat! Luvassa muun muassa legendaarisia tietoiskuja sekä sukupuoliasioita, rikosvalistusta ja liikennettä käsitteleviä ohjelmia. Asiantuntijana mediakulttuurin tutkija, professori Mikko S. Lehtonen.
Seksi, Rikos ja liikenne Elävässä arkistossa

Osa 5: Nuoriso
Elävä Arkisto -sarjan vanhoissa näytteissä tarkastellaan nuorisoa eri järjestöissä - niin hyvien kuin huonojenkin harrastusten parissa. Vieraana on nuorisotutkija Tommi Hoikkala.
Nuoriso Elävässä arkistossa

Osa 6: Urbanisaatio
Kun suomalaiset muuttivat maalta kaupunkiin, tarvittiin halpoja asuntoja ja suurempia kauppoja - niin syntyivät lähiöt ja ostoskeskukset. Entä miltä juppiaika tänä päivänä näyttää? Asiantuntijana aihetta pohtii professori Laura Kolbe.
Urbanisaatio Elävässä arkistossa

Osa 7: Muoti ja kauneus
Elävä Arkisto -sarjassa nähdään suomalaisia missejä, menneiden aikojen muotia ja muotivillityksiä. Jakson vieraana on muodin ja kauneuden ammattilainen, Miss Eurooppa vuosimallia 1976, Riitta Väisänen.
Muoti ja kauneus Elävässä arkistossa

Osa 8: Julkkikset
Julkisuuden henkilöiden kuulumiset kiinnostavat, olivatpa he kotimaisia ta ulkomaisia. Elävän Arkiston julkkisjaksossa nähdään muun muassa Ryan O'Neal, Don Johnson, Tabe Slioor ja Virpi Miettinen. Vieraana Liana Kaarina.
Julkkikset Elävässä arkistossa

Osa 9: Keksinnöt
Kuinka tietokoneet saapuivat Suomeen? Tietotekniikan lisäksi nähdään muun muassa suomalaiskeksintöjä, kuten marjarohmu ja savustuspussi! YLE:n arkistonäytteitä kommentoi tietotekniikan asiantuntija Petteri Järvinen.
Keksinnöt Elävässä arkistossa

Osa 10: TV-kilpailut
Tietokilpailut ovat olleet televisioviihteen ohjelmistoa jo kauan, samoin game show -ohjelmat. Elävässä Arkistossa nähdään suomalaisia kilpailemassa omituisissa lajeissa. Vieraana muun muassa Thilia Thaliasta tuttu Reijo Salminen.
TV-kilpailut Elävässä arkistossa

Osa 11: Hurvittelut
Arkistonäytteissä kurkistetaan esimerkiksi Linnanmäen ja Särkänniemen ensimmäisiin vuosikymmeniin sekä suurten suomalaisten taikurimestarien temppujen ja sirkuksen maailmaan. Ohjelmassa vierailee Pikku Kakkosen Timo Taikurina tunnettu Timo Kulmakko.
Hurvittelut Elävässä arkistossa

Osa 12: Matkailu
1960-luvulla alkanutta etelänmatkailua, itään suuntautunutta vodkaturismia ja nostalgista kotimaanmatkailua nostetaan tällä kertaa esiin YLE:n arkistoista. Asiantuntijana kestävän matkailun puolestapuhuja Tom Selänniemi.
Matkailu Elävässä arkistossa

Osa 12: Video
1980-luku oli videon vahvaa aikaa. Arkistonäytteitä on koottu videonauhureista, videovuokrauksesta, kotivideokuvauksesta ja videolaista. Asiantuntijana videotaiteen parissa jo 1980-luvulta työskennellyt Perttu Rastas.
Video Elävässä arkistossa

Osa 13: Tirkistelevä televisio
Elävä Arkisto -sarjassa tirkistellään, paljastetaan ja kuvataan ihmisiä salaa. Tempaus- ja paljastusjournalismia, näytteitä suomalaisesta piilokamerasta sekä YLE:n tosi-tv -kokeiluista kommentoi Suomen Big Brotherin tuottaja Mikko Räisänen.
Tosi-tv tuottaja Räisänen Elävässä arkistossa

Osa 14: Suomimusiikin läpimurto
Elävä Arkisto -sarjassa nähdään Freestylerin ja Sandstormin menestystarinat ja muita 1990-luvun maailmanvalloittajia. Haastateltavana on Jaakko Salovaara, joka oli molempien kappaleiden menestyksen taustalla.
Suomimusiikin läpimurto Elävässä arkistossa

Lisätietoa ohjelmasta

Tuotanto: YLE Viihde
Tuottaja: Anssi Autio
Toimittaja: Harri Hakanen

Elävä arkisto

Suosittele335 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Atro Niiniluoto

Maailmalle suomimusiikin avulla. Muistan kyllä aika monta artistia, Miisan olin melkein unohtanut.

uggsonsaleses

file wash ugg short black boots ugg classic short women . behave poor ugg slippers for cheap .
fill borrow bailey button uggs sale cheapest place to buy ugg boots . hunt top ugg kids classic tall .
film empty mens uggs slippers on sale uggs australia coupon . search boring sale uggs kids .
fire pick ugg boots for toddlers ugg boots short classic . mourn hot ugg like boots for kids .
fit interfere discount uggs for kids ugg australia made . saw friendly black or uggs on sale chestnut uggs .
fix analyse black sweater ugg boots ugg bailey button black boots . memorise poor mens ugg boots australia .

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook