YLE Teema

 

Teeman Elävä arkisto

Elävä arkisto: Laulua, leikkejä ja luikuria!

Julkaistu tiistaina 18.12.2012 1 kommenttia 162 suositusta

Huomaa poikkeuksellinen lähetysaika: tapaninpäivänä kello 15.15!

keskiviikko 26.12. klo 15.15

Joulun Elävä arkisto näyttää kisailua ja leikittelyä kasarimalliin. Musiikkipitoista Tapanin leikit -showta (1989) tähdittävät mm. Billy Carson, Sonja Lumme, Erkki Liikanen ja Riki Sorsa. Kahdeksankymmenluvun lopussa Suomi oli vielä avautumassa kansainvälisille vaikutteille ja maahanmuutolle. Studioisäntänä Tapanin leikit -ohjelmassa toimii Hymyhuulet ja Hyvät herrat -tv-sarjoista sekä helsinkiläisen Radio Cityn radioäänenä tutuksi tullut suomalaistunut yhdysvaltalainen muusikko ja näyttelijä Billy Carson. Tapanin leikin studion täyttääkin joukko jo kotoutuneita maahanmuuttajia, tai ulkomaalaistaustaisia suomalaisia, joiden kanssa keskustellaan vieraiden kokemuksista Suomessa. Billy Carsonin haastateltavana on mm. korealaistaustainen Emma Määttänen, turkkilaistaustainen Hülya Kytö, 15 vuotas jalkapalloilija Marietta Gaez-Caceres ja kenialaistaustainen Teresa Järvinen Jämsästä. Illan orkesteria ja solisteja johtaa kapellimestarina Olli Ahvenlahti.

Anne Sällylä huolehti kautta koko 80-luvun tv-katsojien iltajumpista. Elävä arkisto näyttää keväällä Vappuaaton Rantakuntoon! -illassa koosteen television erilaisista kuntoiluohjelmista. Tästä alkupalana nähdään nyt jouluinen iltajumppa, jossa mukana ovat myös Annen pieni tytär Anna sekä laulaja Markku Aro. Kinkut sulamaan Annen johdolla!

Lisää Elävässä arkistossa:

Kinkut sulamaan!

Lisätietoa ohjelmasta

Tapanin leikit (48 min.) (1989) Tapaninpäivän leikittelyä kasarimalliin. Tapaninshowta tähdittävät Billy Carson, Sonja Lumme, Erkki Liikanen ja Riki Sorsa. Kapellimestari Olli Ahvenlahti. Riitta Degerholm ja Heikki Kahila (toim.). Jumppa (14 min) (1987) Anne Sällylän ohjaama jouluinen voimistelutuokio. Mukana ovat myös Annen pieni tytär Anna sekä laulaja Markku Aro. Kinkut sulamaan Annen johdolla!

Suosittele162 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Atro Niiniluoto

Katsoin tuon leikki- ja laulushown tallennettuna. Minulle on harvinaista, että Liikasen Erkki, Lumpeen Sonja ja Sorsan Riki ovat ikinä esiintyneet yhdessä.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook