YLE Teema

 

Teeman Elävä arkisto

Elävä arkisto: Rajatietoa I

Julkaistu perjantaina 05.07.2013 0 kommenttia 56 suositusta

Uri Geller tekee ihmeitä ja lusikat taipuvat

tiistai 6.8. klo 21.55

Teeman Elävä arkisto viettää elokuussa ”Rajatietoa” -teemakuukautta. Kolmen ohjelman kokonaisuudessa nähdään paranormaaleja ilmiöitä, ufoja ja ”ihmetekoja” käsitteleviä ohjelmia 1970-, 1980- ja 1990-luvuilta. Silkka hömppä ja toisaalta vakava suhtautuminen tuntemattomiin asioihin lyövät iloisesti kättä. Ohjelmia tähdittävät mm. Uri Geller, New Yorkin tiedeakatemian jäseneksi kutsuttu ufotutkija Rauni-Leena Luukanen ja filosofi Esa Saarinen.

Ensimmäisessä ohjelmassa palataan vuoteen 1974, jolloin Suomen sekoitti vierailullaan israelilainen 27-vuotias, yliluonnollisiksi kyvyiksi luonnehdittuja taipumuksia omaava Uri Geller. Ihmeteoillaan valtavaan suosioon ympäri maailman noussut Geller saatiin vieraaksi Yleisradion Pasilan tv-studioon, jossa suorassa lähetyksessä tehdään ihmeitä. Aiemmin Geller oli viraillut lukuisissa yhdysvaltojen tunnetuimmista tv-ohjelmista, kuten Johnny Carson show´ssa. Uri Gellerin vierailu puhutti niin työpaikoilla, kuin kodeissa ja kouluissa ja oli niin suuri tapaus, että se muutti televisiossa illan ohjelmasuunnitelmat peruuttaen illan elokuvan. Geller tuli kuuluisaksi erilaisten metalliesineiden taivuttamisesta ajatuksen voimalla. Hän saa vanhat kellot tikittämään niin studiossa, kuin kodeissa ja pystyy mahdollisesti jopa lukemaan ajatuksia. Ohjelman juontaja Erkki Vihtonen ilmaisee vakavan huolensa tv-katsojien perintöhopeista ja Ylen korvausvastuusta, mutta kehoittaa kuitenkin yleisöä osallistumaan tehtäviin vakavissaan.

Lisää Elävässä arkistossa:

Taivu, lusikka, taivu!

Lisätietoa ohjelmasta

Uri Geller – ihmeiden tekijä (1974) Pasilan studiossa tehdään ihmeitä israelilaisen Uri Gellerin kanssa, joka on kuuluisa erilaisten metalliesineiden taivuttamisesta ajatuksen voimalla. Uri saa vanhat kellot tikittämään niin studiossa kuin kodeissa.

Suosittele56 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook