YLE Teema

 

You can't request more than 20 challenges without solving them. Your previous challenges were flushed.
Teeman Elävä arkisto

Elävä arkisto: Viktor Klimenko 70 vuotta

Julkaistu perjantaina 23.11.2012 3 kommenttia 104 suositusta

tiistai 27.11. klo 21.50

Viktor Klimenko täyttää 70 vuotta lauantaina 24.11. Elävän arkiston syntymäpäiväpaketissa on kolme Klimenkon musiikkiviihdeohjelmaa 1970-luvulta, jolloin koko Suomi oli ottanut omakseen railakkaan, komean ja komeaäänisen venäläislaulajan, valtakunnan virallisen kasakan.

Paketin ensimmäinen Kasakka-niminen ohjelma edusti Suomea Belgian Knokkessa kansainvälisillä tv-festivaaleilla vuonna 1971 ja voitti toisen palkinnon. Ossi Runnen johtaman orkesterin solistina on Klimenkon lisäksi Marion Rung.

Sen jälkeen Marko Gustafssonin haastattelussa saamme kuulla syntymäpäiväsankarilta muun muassa, kuinka hän oppi oikeasti ratsastamaan vasta aikuisena omaksuttuaan tietoisesti kasakan roolin showmiehenä – brändättyään itsensä kasakaksi – mutta se ei millään muotoa estänyt häntä löytämästä kasakan aitoa, filosofista suhdetta ratsuunsa.

Kasakan tunnelmasta toiseen vuodelta 1974 sisältää viisi venäläistä kasakkasävelmää lyhytelokuvina. Ja viimeinen ohjelma on Savonlinnan Kasinolla kuvattu Ein, zwei, dry Klimenko vuodelta 1970, jolloin Klimenko vasta etsi kasakan roolia. Toki menestyslevy Stenka Rasin oli tuolloin jo ilmestynyt.

Suosittele104 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Atro Niiniluoto

Kasakka-ohjelmassa solisteilla ei näköjään oikein ollut yhteistä kieltä, mutta eipä tuntunut haittaavan kumpaakaan. Tunnistin musiikkiesityksistä ainakin Soittajapojan ja Mustat silmät, joista jälkimmäistä on joskus sanottu nyrkkeilijöiden mielilauluksi.

Anonyymi

Hyvä koostehan tuo oli Vikin kasakkavaiheesta, minua on kuitenkin askarruttanut se että milloin tyyli syntyi lopullisesti.Vodkaa, komisario Palmu-leffassahan nähtiin jo melkoinen kasakkahahmo, liekö ollut pohjaa tulevalle...
Vikillähän on taustansa vuoksi hieman enemmän luonteista kasakkauskottavuutta kuin Saksassa vaikuttaneella Ivan Bessonoffilla.
Pikkusen vaan sieppasi kun ohjelmissa ei kuultu erästä Viki-lemppariani eli Kasakkapartiota, Milaja-levyllä oleva Godzinskyn sovitus on umpirautaa!:)
Marionin osuus ekassa ohjelmassa oli hulvaton ja päästiin leikittelemän useilla kielillä.

Tanssinopettaja Hämeestä

Upeaa,todella upeaa,molemilla artisteilla on todella mittava taiteilia-ura sekä ammattitaito ja Viktor Klimenkon slaavilainen tyyli on mitä parhain,.
Itse pidän slaavilaisesta musiikista-)
Kiitos Viki ja Marion

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook