YLE Teema

 

Kesäkino

Elokuu (11)

Julkaistu torstaina 21.06.2012 0 kommenttia 127 suositusta

lauantai 11.8. klo 21.00

”Päivät ovat vieläkin pitkiä ja poutaisia, vaikka on jo elokuu. Taivas on käynyt korkeammaksi ja ihmiset alkavat sitä liikkuessaan silmäillä.” Kesäkinossakin varjot pitenevät ja elämän paino alkaa tuntua. Illan elokuvat ovat Matti Kassilan Elokuu ja Anssi Mänttärin Viimeiset rotannahat.

Illan avaava Elokuu on F.E. Sillanpään romaaniin perustuva elokuva alkoholisoituneesta kanavanvartijasta Viktorista (Toivo Mäkelä), joka kirjoittaa työnsä ohessa. Aviolittto Saimin (Emma Väänänen) kanssa ei luista, eikä kirjoittaminenkaan ota tuulta alleen. Tunnelma kiristyy kun Viktorin vanha tuttu Maija (Rauni Luoma) saapuu taloon vieraaksi.

Matti Kassilan ohjaama elokuva oli mukana Cannesin elokuvafestivaalin kilpailussa vuonna 1957.

”Toivo Mäkelä on loistava näyttelijä. Siis ensinäkin herkät elämää nähneet puhuvat kasvot. Erityisen kiinnostavaa on seurata, miten hän hyödyntää tässä elokuvassa puhemaneerinsa.” – näyttelijä Tapio Liinoja

Tapio LiinojaRadio Suomen kesäsarjassa Onnen maalta Erottajalle näyttelijä Tapio Liinoja keskustelee toimittaja Jukka Kuosmasen kanssa elokuvasta Elokuu sunnuntaina 12.8.

"Kanavanavartija Viktor Sundvallin turhautumisessa työhönsä, perhe-elämään ja asioiden sujumattomuuteen sekä juomisen syiden löytämiseen löysin kaikki omat nuoruuden pelkoni. Maija Länsilehdosta löytyy sitten ne nuoruuden toiveet." – radiosarjan toimittaja Jukka Kuosmanen

Lisätietoa ohjelmasta

Elokuu (Suomi 1956) O: Matti Kassila. N: Toivo Mäkelä, Emma Väänänen, Rauni Luoma, Aino-Maija Tikkanen, Tauno Kajander. Tuotanto: Fennada-Filmi Oy. Mv.

Suosittele127 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Viimeiset rotannahat (16)

Elämänsä tuhlanneen valkopukuisen miehen muistelmat. Anssi Mänttäri näyttelee pääosaa omassa elokuvassaan.

Levoton veri (12)

Kesäkinon Teuvo Tulio -illan avaa kolmiodraama kahdesta sisaruksesta, jotka kamppailevat samasta miehestä hulluuteen asti.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook