YLE Teema

 

Empire State Buildingin murhat

Julkaistu maanantaina 30.01.2012 0 kommenttia 133 suositusta

Keskiviikko 22.02 klo 17.00

Joulukuussa 2007 New Yorkissa eräästä postikonttorista löytyi Penny Baxter -nimisen naisen vuonna 1949 kirjoittama kirje, joka oli osoitettu Jim Kowalski -nimiselle miehelle. Penny väitti miehensä, mafiapomo Tony Carluccin, yrittävän murhata hänet. Nyt jo vanhalle Jim Kowalskille kirje toi paljon muistoja mieleen. Kowalski on niitä harvoja, jotka seurasivat lähietäisyydeltä kunnianhimosien nuoren tytön ja hänen mafioso-poikaystävänsä tuhoon tuomittua suhdetta.

William Karelin ohjaama Empire State Buildingin murhat on oodi amerikkalaiselle film noirille, dokumentin asuun puettu fiktio. Ohjaaja on leikannut lukemattomista klassikkoelokuvien katkelmista mustavalkoisen draaman, jossa kuuluisalla pilvenpiirtäjällä on keskeinen rooli. Lisäksi mukana on elokuvatähtiä kuten Kirk Douglas ja Ben Gazzara, jotka esittävät vuoden 2008 roolihahmoja.

Lisätietoa ohjelmasta

(Meurtres à 'Empire State Building, Ranska 2008) O: William Karel. N: Kirk Douglas, Ben Gazzara, Lauren Bacall

Suosittele133 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Saari & 900 metriä maan alla

Saari on kanadalaisen elokuvantekijän Trevor Andersonin vastaus sähköpostitse saamaansa homofobiseen vihakirjeeseen. 900 metriä maan alla on ruotsalainen novellielokuva, joka sijoittuu Kiirunan vanhojen kaivosten maisemiin.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook