YLE Teema

 

Etelästä pohjoiseen

Julkaistu perjantaina 27.11.2009 21 kommenttia 409 suositusta

torstaisin 4.8. - 25.8. klo 19

Etelästä pohjoiseen on Elizabeth Gaskellin romaaniin perustuva sarja, joka kertoo brittiläisen luokkayhteiskunnan nurjasta puolesta, uhrautumisesta ja raja-aitoja kaatavasta rakkaudesta.

Margaret Hale muuttaa vanhempiensa mukana maaseutukylästä Miltonin teollisuuskaupunkiin. Hänen isänsä, joka on työskennellyt koko ikänsä maaseutupappina, hylkää kirkon omantuntonsa takia, ja tämä merkitsee suurta muutosta koko perheelle - myös heidän sosiaaliselle asemalleen.

Teollinen vallankumous on alkanut Englannissa, ja siihen joutuu sopeutumaan myös Margaret perheineen. Hän tutustuu puuvillatehtaan omistajaan John Thorntoniin, joka saa neidon sydämen läpättämään. Vielä sitäkin rajummin häntä ravistaa eriarvoisuus, jonka sortamien ihmisten puolesta hän on valmis uhraamaan mitä tahansa. Mutta uhraako Margaret samalla myös mahdollisuutensa onneen?

Lisätietoa ohjelmasta

Pääosissa: Daniela Denby-Ashe, Richard Armitage, Sinead Cusack, Lesley Manville, Tim Pigott-Smith.

Tuotanto: BBC, Iso-Britannia, 2004.

Sarjan kotisivut

Suosittele409 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Kuten haluatte

Kenneth Branagh'n uljas uustulkinta Shakespearen komediasta heittää rakastavaiset eksoottiseen 1880-luvun Japaniin.

Kommentit

Anonyymi

Aivan sanoin kuvaamattoman mahtavaa! Tätä on odotettu kauan ja hartaasti! Etelästä pohjoiseen on yksi parhaista näkemistäni tv-sarjoista ja BBC-tuotanto on aina taattua laatua. Suuret kiitokset Ylelle!

Anonyymi

Jopa parempi kuin Ylpeys ja ennakkoluulo ja se on paljon se. Kiitos Yle ja Teema!

eijai

Viimeinkin! Viimekertainen uusintakierros melkein sekoitti pienen pään :---) Realismia, kauneutta, ja ennen kaikkea miespääosan esittäjä! Voi kunpa käyttäisivät häntä ENEMMÄN näissä sarjoissa, esimerkiksi Kotiopettajattaren romaanissa...

Nainen Savosta

Kerrassaan upeata, että Etelästä pohjoiseen tulee uusintana. Olen jatkuvasti vahdannut YLEn ohjelmistosta, milloin tämä toiveeni toteutuisi. Parhaita draamasarjoja, ellei paras!

Move over, Darcy

Ihana. Yksinkertaisesti aivan ihana. Jo musiikki saa pään pehmenemään.

Look back at me

Sarja on todellakin yksinkertaisesti ihana: sen tarina, näyttelijät, miljöö, kaikki. Mr. Darcy häipyi mielestäni sillä sekunnilla, kun Mr. Thornton ilmestyi kuvaan. Mr. Thorntonin näyttelijästä Richard Armitagesta tuli samalla ehdoton suosikkini, jota onneksi voi ihailla muissakin sarjoissa.

Admirer

En muista nähneeni etukäteismainontaa!!??
Sarja, jonka miespääosanesittäjälle Richard Armitagelle sen ilmestyessä Englannissa 2003 osoitettu ihailijaposti kaatoi BBC:n viestisivun ensimmäisen ja ainoan kerran sen olemassaolon aikana!!
Ja sarja itse on aina uusimisen arvoinen - oikea Englantilaisen TV-kerronnan helmi. Ja kuten joku aiemmin kommentoi: Move over Darcy!
Kiitokset uusinnasta!

Anonyymi

Ah, ihanaa! Tätä tosiaan on odotettu! Mutta missä vika, kun ei näin ihanaa sarjaa ole tarjolla dvd:llä????? :D

Anonyymi

Sarja on saatavissa dvd:nä (esim. Amazonista).

Anonyymi kirjoitti:
Ah, ihanaa! Tätä tosiaan on odotettu! Mutta missä vika, kun ei näin ihanaa sarjaa ole tarjolla dvd:llä????? :D

Anonyymi

Suomalaista DVD:tä kyselin pari vuotta sitten eikä ollut tulossa. Pitäisikö kerätä nimilistaa=). Mutta alkuperäisversio kyllä löytyy. Samaa mieltä muuten, että sarjaa olisi kannattanut mainostaa enemmän, melkein missasin tämän uusinnankin. Ihan kamala ajatuskin!

Anonyymi

moi

Tilasin North&South amazon uk:sta, sieltä saa...
---------------

Anonyymi kirjoitti:
Ah, ihanaa! Tätä tosiaan on odotettu! Mutta missä vika, kun ei näin ihanaa sarjaa ole tarjolla dvd:llä????? :D

Anonyymi

Harmittaa vietävästi, kun jäi ensmäinen osa näkemättä. Tätä on odotettu sitten edellisen esityskerran. Kerrassaan ihana sarja!

Miss Elisabeth

Aivan totta! Miten vähän mainontaa? Yle aivan varkain laittaa pyörimään.Itse en en ehdi netissä notkumaan ja ohjelmakarttoja päivystämään. Suomenkielisellä tekstityksellä ei ko. dvdtä saa, joten siksi uusintaa on IHANA katsoa! Seuraako kukaan muu Spooks-sarjaa, jossa Richard Armitage esiintyy myös. Taitaa mennä Suomessa "Erikoisjoukkue" nimellä.... Hänen takiaan seuraan sitäkin sarjaa..

puff of smoke

Tottahan Spooksia tuli seurattua. Viime viikollahan tuo tosin jo loppui, jaksojahan oli vain 8. Uusin tuotantokausi ei taida meille ehtiä ennen syksyä.

Minä

Olen tilannut dvd:n ulkomailta heti sarjan ensiesityksen jälkeen. Sinänsä mielenkiintoista, että dvd-versiossa on mukana hienoja kohtauksia, joita ei ole mukana Ylen esittämässä versiossa.

Milton

Mielestäni Mr.Richard Armitage esiintyy lauantaisin YLEn 1 nähtävässä Dibleyn kirkkoherra-sarjassa...? Siis ei pysyvässä roolissa vaan joidenkin jaksojen ajan.
Ihan sama mikä rooli kunhan vain ko. herran näkee, ahh..

Epätoivoisesti notkun dvd myyntifirmojen jonotuslistoilla. Joko saadakseni Etelästä pohjoiseesn dvdn tai Erikoisjoukkueen. =)

Foolish passion

Richard Armitagea voi ihastella myös TV2:lla esitetyssä Robin Hood -sarjassa. Jaksoin seurata Robin Hoodia vain ja ainoastaan RA:n vuoksi. Dibleyn kirkkoherrassa RA on vain kahdessa viimeisessä jaksossa mutta ne kannattaa ehdottomasti katsoa!

Toivottavasti Yle uusii pian keväällä tulleen Marie Lloyd -elokuvan, jossa RA myös näytteli. Minulta meni elokuva kokonaan ohi ja se harmittaa edelleen.

Monesti televisiosta tullut pukudraama on viitisen minuuttia lyhyempi kuin dvd-versio. Tämänkin sarjan dvd-versio on minusta ehjempi kokonaisuus kuin tv-versio, jossa välillä tunnutaan hypättävän yhtäkkiä keskelle uutta kohtausta.

Milton kirjoitti:
Mielestäni Mr.Richard Armitage esiintyy lauantaisin YLEn 1 nähtävässä Dibleyn kirkkoherra-sarjassa...? Siis ei pysyvässä roolissa vaan joidenkin jaksojen ajan.
Ihan sama mikä rooli kunhan vain ko. herran näkee, ahh..

Epätoivoisesti notkun dvd myyntifirmojen jonotuslistoilla. Joko saadakseni Etelästä pohjoiseesn dvdn tai Erikoisjoukkueen. =)

puff of smoke

Täällä on massoittain tietoa herran tekemisistä: http://www.richardarmitageonline.com/

Briteistä tilatuissa DVD:ssä on yleensä englanninkielinen tekstitys. Kannustaisin kokeilemaan, jos kieli sujuu edes auttavasti, ymmärtäminen voi olla helpompaa kuin uskookaan. En pidättäisi hengitystäni suomenkielisiä DVD-julkaisuja odottaessa.

SN

FYI: Richard Armitage on nähtävissä myös ensi sunnuntaina 12.12 TV1:llä esitettävässä Komisario Lynleyn jaksossa "Jumalalliset mittasuhteet".

Anonyymi

BBC:n sarjat kyllä aina katsomisen arvoisia! Tämänkin sarjan näin ihan vahingossa että ohi meni monta hyvää minuuttia. Saisi olla areenassa kaikki jaksot vähän pidempään.
Miespääosan esittäjä on kyllä ihana!

heli

Juu, mies on ihana. Yor Tubessa on sarja pätkittynä, ihana loppukohtaus mukaanlukien. Lisää näitä sarjoja!

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook