YLE Teema

 

Cyrano de Bergerac

Julkaistu tiistaina 13.10.2009 0 kommenttia 235 suositusta

"Niin, niin juuri! Mun nenäni on suuri!"

maanantai 6.12. klo 10.05

Itsenäisyyspäivän aamupäivän avaa silosäkeitä, pukuloistoa ja hengen lentoa ryöpsähtelevä menestyselokuva Cyrano de Bergerac, jonka nimiroolissa häikäisee Gérard Depardieu.

Edmond Rostandin klassikkonäytelmään perustuvan elokuvan on ohjannut Jean-Paul Rappeneau vuonna 1990. Cyrano taitaa sekä säilän että sanan säilän käytön, mutta hänellä on yksi suuri, arka paikka: nenä! "Niin, niin juuri! Mun nenäni on suuri!" 

Cyrano de Bergerac oli Ranskassa suuri yleisömenestys, ja elokuva voitti peräti 10 César-palkintoa eli Ranskan Oscaria. Puvustus toi elokuvalle oikeankin Oscarin, ja Depardieu pääsi parhaan miesnäyttelijän kategoriassa ehdolle. Se oli varsin harvinainen kunnianosoitus ranskaa puhuvalle näyttelijälle ranskalaisessa elokuvassa.

Depardieun lisäksi keskeisissä rooleissa ovat Vincent Perez ja Anne Brochet, joka esittää molempien miesten rakkauden kohdetta Roxannea.

Lisätietoa ohjelmasta

Cyrano de Bergerac (Ranska 1990). Ohjaus: Jean-Paul Rappeneau.

Suosittele235 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Suuri sininen

Luc Bessonin kulttielokuvan liki kolmetuntinen "ohjaajan versio" on typistettyä versiota sinisempi, syvempi ja sykähdyttävämpi.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook