YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!
Perjantain Kino

Gilbert Grape

Julkaistu keskiviikkona 23.11.2011 0 kommenttia 176 suositusta

Perjantai 23.12 klo 21.50

Gilbert Grape on ruotsalaisen Lasse Hallströmin Amerikassa ohjaama lämminhenkinen elokuva nuorukaisesta, joka on jumiutunut uinuvaan pikkukaupunkiin hankalan perheen kera. Pääosissa ovat Johnny Depp, Leonardo DiCaprio ja Juliette Lewis.

Gilbert (Depp) asuu tuppukylässä, jossa ei paljon tapahdu, kahden siskonsa, apaattisen äitinsä ja kehitysvammainen pikkuveljensä (DiCaprio) kanssa. Muodottomaksi paisunut äiti ei ole poistunut kodistaan miehensä itsemurhan jälkeen. Gilbert kantaa vastuun veljen ja äidin hoitamisesta. Hän on töissä paikallisessa pikkukaupassa, jonka asiakkaat uhkaavat häipyä suuremman marketin palveltaviksi. Gilbertillä on suhde kaupan asiakkaan, häntä itseään vanhemman rouvan (Mary Steenburgen) kanssa.

Eräänä päivänä kaupunkiin tupsahtaa uusi tyttö, Becky (Lewis). Hän tuo Gilbertin elämään rakkauden ja muutoksen mahdollisuuden.

Vuonna 1993 valmistunut elokuva oli nuoren Leonardo DiCaprion läpimurto näyttelijänä. Hän oli roolistaan Oscar-ehdokkaana.

Lisätietoa ohjelmasta

Gilbert Grape (What's Eating Gilbert Grape), USA 1993. Ohjaus Lasse Hallström, pääosissa Johnny Depp, Leonardo DiCaprio, Juliette Lewis ja Mary Steenburgen.

Suosittele176 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Kuin raivo härkä (K15)

Martin Scorsesen mestariteos kertoo nyrkkeilijä Jake La Mottasta, joka puskee samanlaisella raivolla läpi ottelunsa ja elämänsä. Pääosaa esittää Robert De Niro.

The Band: Viimeinen valssi

Martin Scorsesen ohjaama elokuva The Band -yhtyeen viimeisestä keikasta, jonka aikana lavalle kapusivat mm. Bob Dylan, Joni Mitchell, Neil Young, Van Morrison ja Eric Clapton.


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook