YLE Teema

 

Teemalauantai

The Band: Viimeinen valssi

Julkaistu perjantaina 15.04.2011 2 kommenttia 248 suositusta

lauantai 31.12. klo 21.05

Martin Scorsesen ohjaama elokuva The Band -yhtyeen viimeisestä keikasta marraskuussa 1976. Suuren jäähyväiskonsertin aikana lavalle kapusivat yhtyeen lisäksi muun muassa Bob Dylan, Joni Mitchell, Neil Young, Van Morrison, Eric Clapton, Paul Butterfield, Neil Diamond, Emmylou Harris, Ronnie Hawkins, Dr. John, Ringo Starr, Muddy Waters ja Ronnie Wood. Näiden vieraiden kautta elokuva laajenee musiikilliseksi kertomukseksi The Bandin vaikutteista, juurista ja historiasta.

The Band oli yhtä kuin Rick Danko, Levon Helm, Garth Hudson, Richard Manuel ja Robbie Robertson. Kaikkien aikojen konserttielokuvaksi ylistettyä Viimeistä valssia on myös kritisoitu, lähinnä siitä että se keskittyy Robertsoniin yhtyeen muiden jäsenten kustannuksella. Robertson tuotti elokuvan.

Legendaarisen yhtyeen viimeinen valssi tanssittiin San Franciscon Winterland Ballroomissa kiitospäivänä 1976. Suurkonsertti on usein koettu myös rituaalisiksi musiikillisiksi jäähyväisiksi koko 1960-luvulle.

Lisätietoa ohjelmasta

The Band: Viimeinen valssi (The Last Waltz), USA 1978. Dokumenttielokuva, ohjaus Martin Scorsese.

Suosittele248 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Alicen ravintola

Amerikkalaisen unelman hapertumisen ja uusien arvojen etsinnän kuvaus vuodelta 1969. Arlo Guthrie esiintyy itsenään, Vietnamin sotaa vastustavana folk-laulajana, jonka armeijaan meno päättyy yllättävästi. Ohjaus Arthur Penn.

Elämä päivässä

Dokumentti jonka ovat kuvanneet tavalliset ihmiset ympäri maailmaa yhden päivän aikana. Kevin Macdonaldin kokoama elokuva on aikakone, joka näyttää tulevaisuuden ihmisille, miltä tuntui elää 24. heinäkuuta 2010.

Kommentit

Marjut Nousiainen

The Band 31.12.2011
Kiitos fantastisesta musiikkiohjelmasta, lisää näitä!

t. Marjut

Anonyymi

Miksei löydy Yle Areenasta?

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook