YLE Teema

 

Parrasvalot

Glenn Gould: Nerous ihmisessä

Julkaistu perjantaina 31.08.2012 0 kommenttia 132 suositusta

sunnuntai 24.2. klo 14.20

Glenn Gouldin (1932–1982) syntymästä tuli viime syksynä kuluneeksi 80 vuotta ja kuolemasta 30 vuotta. Salaperäinen, poeettinen pianisti vangitsee yleisönsä vielä kolme vuosikymmentä kuolemansa jälkeen.

Gouldin jäljittelemättömän tyylin takana on syvällinen maailmankatsomus, jota ulkopuoliset eivät vielä täysin ole oppineet ymmärtämään. Vaikka Gouldista on tehty lukuisia dokumentteja, useimmat jäävät herkuttelemaan hänen eksentrisellä luonteellaan, lääkkeillä, hansikkailla ja huiveilla. Mies ja musiikki jäävät niissä sivuosaan.

Glenn Gould: Nerous ihmisessä on dokumentti, jossa pyritään pääsemään myyttien läpi kiinni itse mieheen ja rekonstruoimaan Gouldin ajatuksia musiikista, taiteesta, yhteiskunnasta, rakkaudesta ja elämästä. Se yhdistelee ennennäkemättömän laajasti harvinaista materiaalia Gouldin läheisimpien ystävien haastatteluista. Moni heistä ei ole aiemmin lainkaan puhunut Gouldista. Lisäksi dokumentti sisältää ennen kuulemattomia kotinauhoituksia ja otteita Gouldin päiväkirjoista.

Lisätietoa ohjelmasta

Glenn Gould: Nerous ihmisessä (Genius Within: The Inner Life of Glenn Gould, Kanada 2009) O: Michèle Hozer, Peter Raymont.

Suosittele132 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Arthur Rubinstein

Dokumentissa lapset ja kollegat muistelevat lapsinerona uransa aloittanutta Arthur Rubinsteinia, joka oli viime vuosisadan kuuluisimpia pianisteja.

Naapuri

Jo Strømgrenin koreografia, jossa yksinäinen pianisti ja seinän takana eroa tekevä ja riitelevä aviopari kuulevat toisensa. Kuinka me vaikutamme musiikkiin ja kuinka musiikki vaikuttaa meihin?

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook