YLE Teema

 

Hetkiä kaupungissa: Kaksi naista ja Omatuntoklubi

Julkaistu torstaina 22.08.2013 9 kommenttia 93 suositusta

Sarjan ensimmäinen ja toinen osa nähdään samana iltana maanantaina 9.9. kello 21.30 alkaen

Klubi Helsingin keskustassa, lava avoinna kenelle tahansa, maksimissaan 20 minuuttia per esiintyjä. Esittää saa aivan mitä tahansa. Musiikkia laidasta laitaan, tanssia, runoja, näytelmiä, mitä vain. Sisäänpääsymaksu omantunnon mukaan, tuotto hyväntekeväisyyteen. Ja ennen kaikkea: sellainen klubi, jossa itse haluaisi käydä.

Näihin puitteisiin Kansallisteatterin näyttelijät Anna Paavilainen ja Marja Salo rakensivat Omatuntoklubin. Paikka on Kansallisteatterin kellarissa oleva ravintola, joka on suojelukohde–tosin niin ankea että se on naamioitu lavasteilla. Klubi avattiin ensimmäisen kerran vuonna 2011.

Teemalla nähtävä kymmenosainen Hetkiä kaupungissa -sarja on kuvattu Omatuntoklubilla tammi-toukokuussa 2013. Kahdessa vuodessa Omatuntoklubista on kehittynyt helsinkiläisen kaupunkikulttuurin keskeinen keidas, joka houkuttelee paikan päälle monenlaista yleisöä.

– Jos katsoja kokee olevansa osa klubiyleisöä, olemme onnistuneet. Tavoitteenamme olikin dokumentoida Omatuntoklubin kevät siten, että emme särkisi klubin ainutlaatuista taikaa. Voi vain ihastellen ihmetellä, kuinka paljon erilaista lahjakkuutta ja rohkeutta voi yhteen kevääseen mahtua. Myös me tekijät saimme kokea ikimuistoisia hetkiä tehdessämme ohjelmaa. Tämä oli huikea matka kulkea yhdessä Annan ja Marjan kanssa, sanoo sarjan ohjaaja Joonas Josefsson.

Ensimmäisessä osassa kerrotaan klubista ja sen filosofiasta. Esiintyjinä klubilla ovat mm. Ona Kamu ja nouseva laulajatähti Anna Inginmaa.

Annan ja Marjan lisäksi joka jaksossa esiintyy DJ Vauvaukki eli näyttelijä Eero Ritala. Jokaisessa jaksossa nähdään myös valokuvakollektiivi 11:n lyhytleffoja, ensimmäisessä jaksossa Rami Hanafi ja Touko Hujanen näyttävät oman hetkensä kaupungissa.

Tällä hetkellä Omatuntoklubi on lomalla ja sen tilalla toimii Yllätysklubi, ensimmäisen kerran lauantaina 14. syyskuuta 2013. Kansallisteatterin kellarissa, pääsymaksu edelleen omantunnon mukaan.

Osa 2: Kaaoksen hallintaa

Lavalla The Presidents, Skip Zone ja Koskelainen sekä Duo Afra ja Safira. Lyhytelokuva: Ossi Ahola.

 

 

Osa 3: Rakkauden katse

Lavalla mm. pariskunta, joista toinen laulaa chansoneita ja toinen lausuu Jorge Luis Borgesia, sekä Kulman Kundit, joiden joukosta paljastuu todellisia konkareita kuten kitaristilegenda Jukka Tolonen. Lyhytelokuva: Aleksi Poutanen.

 

Osa 4: Paljon onnea

Osa 5: Onko vain tallennettu hetki arvokas?

Osa 6: Ilta pimenee, DJ Vauvaukki lähenee

Osa 7: WIllkommen bienvenue welcome

Osa 8: Kadut ovat vapaat taiteelle

Osa 9: Kuinka olla itselleen tosi?

Osa 10: Oman Tiensä Kulkija

Lisää:

Omatuntoklubi.fi

Omatuntoklubi (Yllätysklubi) facebookissa

Anna Paavilainen Kansallisteatterin sivuilla

Marja Salo Kansallisteatterin sivuilla

Suosittele93 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Anna K.

Voihon rähmän käpälä.Onko näin!

Mulla tuntuu olevan sattumia sopassa aika paljon.

Anna K.

Huh hellettä sano jänis pakkasta.

Kaikki kato Suomessa ei saa käydä kouluja.Suomi ei ole tasa-arvonen maa.

Anna K.

kauhee pissahätä iski!

Anna K.

Älkää jauhako paskaa nuorten syrjäytymisestä!

ANNA K.

KÖYHIMMÄT EI PÄÄSE HOITOON, JOS MAKSUJA NOSTETAAN.EN KANNATA RIISTOKAPITALISMIA.SAMOIN KIIHOTTAMINEN KANSANRYHMÄÄ VASTAAN PITÄÄ EDELLEEN PYSYÄ SELLAISENAAN.OLEN VÄHEMMISTÖJEN PUOLELLA, KOSKA KUULUN VÄHEMMISTÖÖN.

AHNEUS TEKEE ARMOTTOMAKSI SANOTAAN!

Anna K.

Aina ei omilla tunnuksilla pääse koulun koneelle...

Anna K.

Voi homo sentään!

Anonyymi Apina

Nyt tuli kova pissahätä...

Anonyymi

Hyvä ohjelma

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook