YLE Teema

 

Historiadokumentti

Kaikkien aikojen mainosmies

Julkaistu keskiviikkona 16.12.2009 1 kommenttia 342 suositusta

David Ogilvy oli maailman ensimmäinen "Mad Man".

maanantai 30.8. klo 17.00, uusinta la 18.15

Brittiläinen David Ogilvy (1911-1999) sai aikaan vallankumouksen mainosmaailmassa, ja häntä on kutsuttu "mainonnan isäksi". Kuinka AGA-liesien kaupustelijasta sukeutui mainosalan legenda?

Ogilvystä tuli myyntimies 21-vuotiaana, kun hän jätti opintonsa kesken ja päätyi myymään liesiä ovelta ovelle Skotlannissa, josta hänen isänsä oli kotoisin. Pomo kiinnostui parhaan myyntimiehensä taidoista ja pyysi tätä kirjoittamaan opaskirjan muita myyntimiehiä varten. Vuosikymmeniä myöhemmin sama opas oli yhä käytössä, ja monet pitävät sitä maailman parhaana myyntioppaana.

Varsinainen menestys koitti toisen maailmansodan jälkeen, kun Ogilvy perusti nimeään kantavan mainostoimiston New Yorkiin.

Yksi Ogilvyn teeseistä oli, että saadakseen uusia asiakkaita pitää vahvistaa nykyisten asiakkaiden uskollisuutta. Tunnetut sloganit ja mainokset mm. Dove-saippuasta, Schweppesistä, Shellistä ja Rolls-Roycesta ovat jääneet elämään. Perhe-elämässään omalaatuinen liikemies ei onnistunut yhtä hyvin.

Lisätietoa ohjelmasta

Kaikkien aikojen mainosmies (David Ogilvy – The First Mad Man). Tuotanto: World of Wonder Productions/BBC, Iso-Britannia.

Löydä lisää:

mainonta, Mad Men
Suosittele342 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Anonyymi

KUINKA dokumentti perustelee että
tämä kaveri menestyy: ei mitenkään?
Aika köyhää leuhkimista.
Olisi edes historiallista tavaraa
eikä jotain tällaista "neroilua" mitä
saattaisi esittää aika monesta aikansa
kansalaisesta...

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook