YLE Teema

 

Teeman Elävä arkisto

Hurriganes 40 v.

Julkaistu maanantaina 27.12.2010 7 kommenttia 246 suositusta

Suomi-rockin valovoimaisin bändi perustettiin 40 vuotta sitten.

tiistai 11.1. klo 21.55, uusinta pe klo 15 ja su klo 9.35

Helsinkiläisen Hurriganesin menestystarina alkoi potkuista. Uusi bändi sai alkunsa syksyllä 1971, kun rumpali Henry ”Remu” Aaltonen sai potkut Kalevalasta, ja päätti koota oman bändin. Aaltonen oli 1960-luvulla soittanut Kalevalan lisäksi muun muassa kokoonpanoissa Creatures ja Incense.

Viimeksi mainitussa soitti kitaraa Hugo Christer ”Cisse” Häkkinen, josta tuli uuden bändin toinen perustajajäsen ja basisti. Kitaristiksi rokkitrioon pyydettiin 16-vuotias Ilkka ”Ile” Kallio.  Muita nuorempi Kallio, jonka bändikokemuskin oli vaatimattomampi, jätti kitaristin paikan jo puolen vuoden kuluttua. Hänen paikalleen bändiin tuli Pekka ”Albert” Järvinen, joka oli soittanut Remun kanssa jo Kalevalassa.

Remun, Cissen ja Albertin muodostamaa kolmikkoa pidetään Hurriganesin legendaarisimpana kokoonpanona, sillä tässä muodossaan yhtye koki nopean nousunsa Suomen listaykköseksi ja uuden rokkisukupolven suunnannäyttäjäksi. Tämä kokoonpano soittaa myös legendaarisella Tavastia-kubin keikalla, joka nostattaa 40-vuotisjuhlafiiliksiä heti tammikuussa. Keikalla kuullaan loistovireessä olevan bändin esityksinä parhaita biisejä kahdelta ensimmäiseltä menestysalbumilta.

Konsertissa kuullaan kappaleet Keep on knockin', Shakin' all over, It ain't what you do, Hey groupie, Tallahassee Lassie, In the nude, Tiger, Get on, Hey Mr. Fancy, Hear me calling, Blue suede shoes, I'll stay by your side, Oowee-oohla, Red River rock, Say mama ja Roadrunner.

Keikka on nauhoitettu 27.12.1974 Helsingissä Tavastia-kubilla. Jo seuraavana kesänä Albert Järvinen erosi yhtyeestä. Hänen tilalleen tuli Ile Kallio.

Hurriganes jatkoi säännöllistä esiintymistä ja levyttämistä erilaisilla kokoonpanoilla vuoteen 1984 saakka, ja niitä on koottu Remu Aaltosen ympärille monesti myöhemminkin. Legendaarisimman kokoonpanon muut jäsenet ovat jo kuolleet, Cisse Häkkinen vuonna 1990 ja Albert Järvinen vuonna 1991.

 

Lisätietoa ohjelmasta

Hurriganes 1974 (1974) 61’07
Jarmo Porola (tuot, toim). Jouko Konttinen (ohj, toim). Mikko Alatalo (juont).

Suosittele246 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Antti Pulkkinen

Remun ex-yhtyeen nimi oli Incense, ei "Insence".

---------------------------------

Kiitos huomiostasi Antti!
YLE Teeman nettitoimitus

Anonyymi

Kuka on "Pertti" Järvinen?

Anonyymi

Voisiko sieltä Ylen arkistosta kaivaa välillä esille jonkun muun Hurriganesin live keikan niin ei aina tarvitse toistaa tätä samaa? Radiossa tuli joskus 80-luvulla Hurriganesin live esitystä peräti 15 minuuttia. Toinen vartti oli Juicea. Löytyisikö noita Ganes nauhoja vielä? Ehkäpä nyt voisi soittaa ihan koko keikan?

Anonyymi

Pertti Järvinen oli Tampereen yliopiston tietojenkäsittelyopin professori 80-luvulla. Liekö tekstin kirjoittanut "toimittaja" yrittänyt saada oppinsa Tampereella?

Atro

Yleisö näytti olevan hurmoksissa. Itse ehdin katsoa yli puoli tuntia tuota arkistopätkää. Uskon, että Cisse ja Albert olisivat tyytyväisiä, jos eläisivät.

Anonyymi

Arvoisa toimitus! "Pertti" Järvisen kyselijä on syytä ottaa vakavissaan, sillä Hurriganesin kitaristeista puhuttaessa oikea nimi on Pekka "Albert" Johannes Järvinen.
Terv. Jussi

Teema vastaa

Oikeassa tietenkin olette, pitää olla Pekka. Kiitos virheen huomanneille ja pahoittelut!

Lauri Itäkannas
Verkkotoimittaja
YLE Teema

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook