YLE Teema

 

Huvitav maa ja rahvas

Julkaistu torstaina 01.09.2011 0 kommenttia 154 suositusta

Keskiviikkoisin 7.9. alkaen klo 20.15

Huvitav maa ja rahvas on kymmenosainen matka Viroon, matkailijana Heikki Kinnunen. Sarja on tehty Viron EU-jäsenyyden kynnyksellä, viime vuosikymmenen  alussa.

 

Osa 1: Keitä virolaiset ovat? Heikki Kinnusen kysymykseen vastaavat mm. arkeologi, filosofi, kielitieteilijä. Entä millaisia virolaisia ovat vörulaiset, setukaiset, vanhauskoiset venäläiset tai rantaruotsalaiset?

Osa 2: Viron kaupunkeja. Heikki Kinnusen matkakohteina kylpyläkaupungit Pärnu ja Haapsalu sekä Itä-Viron venäjänkielinen Narva.

Osa 3: Viron kaupunkeja. Vierailemme Heikki Kinnusen mukana Tartossa, Viljannissa, Vorussa ja virolais-latvialaisessa kaksoiskaupungissa Valgassa.

Osa 4: Saarenmaan maakunta. Katajat ja karjamaat, tuulimyllyt ja vanhat kirkot, meteoriittikraateri, nokkahauki ja kotiolut kuuluvat matkaohjelmaan Saarenmaalla.

Osa 5: Kolme taiteilijaa. Kansainvälisesti tunnetut virolaiset taiteilijat Anu Raud, Priit Pärn ja Navitroll'a kertovat tuotannostaan.

Osat 6 ja 7 esitetään samana päivänä peräkkäin!

Osa 6: Historian virrassa. Muinaisaika, saksalaisvaikutus, vapaussota, neuvostoaika, laulava vallankumous. Kiintopisteitä Viron historiasta matkalla uudelleen itsenäistymiseen ja EU-jäsenyyden kynnykselle.

Osa 7: Uusi Viro ja sen tavoitteet. Suhteesta Natoon ja EU:iin puhuvat mm. presidentti Arnold Rüütel ja ulkoministeri Kristina Ojuland.

Osat 8 ja 9 esitetään samana päivänä peräkkäin!

Osa 8: Valmistettu Virossa. Esittelyssä neljä erilaista virolaista tuotetta: suksia Pärnusta, kivitavaraa Saarenmaalta, olutta ja elintarvikkeita.

Osa 9: Jyrin praasniekka. Kuvaus ortodoksiuskoisten setukaisten praasniekan vietosta Värskassa, Kaakkois-Virossa.

Osa 10: Muhun mies. Henkilökuva Martin Kivisoosta, joka Viron itsenäistyttyä ryhtyi hevostilalliseksi - yrittäjäksi 'vailla tulevaisuuden näkymiä'.

Löydä lisää:

Viro, Heikki Kinnunen
Suosittele154 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

TV-arkisto: Kulttuuripääkaupungit

TV-arkisto juhlistaa Turun ja Tallinnan kulttuuripääkaupunkivuotta näyttämällä kaupunkien nähtävyyksiä ja elämänmenoa esitteleviä dokumentteja 40-luvulta 70-luvulle.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook