YLE Teema

 

Keskiviikon Kino

Hyvä, paha ja outo (16)

Julkaistu perjantaina 25.05.2012 4 kommenttia 162 suositusta

keskiviikko 10.4. klo 21.45

Ji-woon Kimin ohjaama Hyvä, paha ja outo on tuhdilla toiminnalla höystetty versio Sergio Leonen western-klassikosta ja Korean kalleimpia koskaan tehtyjä elokuvia.

Toimintaelokuvan tapahtumat sijoittuvat 1930-luvun Mantšuriaan. Paha on palkkasoturi, joka palkataan metsästämään aarrekarttaa, jonka Outo on kuitenkin ehtinyt jo varastaa itselleen. Hyvä taas on palkattu tappamaan Paha, joten kissa ja hiiri -leikki on valmis.

Takaa-ajot ja aseiden pauke seuraavat toisiaan, kunnes viimeisessä kohtaamisessa kolme miestä seisoo tutussa asetelmassa avoimella kentällä valmiina vetäisemään aseensa ja poistumaan voittajana.

Elokuva on esitetty Teemalla edellisen kerran 13.6.2012.

Lisätietoa ohjelmasta

Hyvä, paha ja outo (Joheunnom nabbeunnom isanghannom), Etelä-Korea 2008. O: Ji-woon Kim. N: Kang-ho Song, Byung-hun Lee, Woo-sung Jung.

Suosittele162 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Bloomin veijariveljekset (12)

Rian Johnsonin ohjaamaa, äkkiväärällä huumorilla väritettyä veijaritarinaa kuljettaa nuori ja karismaattinen näyttelijänelikko Rachel Weisz, Adrien Brody, Mark Ruffalo ja Rinko Kikuchi.

McCabe ja Mrs. Miller (16)

Mestariohjaaja Robert Altmanin ainutlaatuinen, realistinen western, jossa peluri ja ilotyttö perustavat yhteisen kapakan lumiseen kaivoskaupunkiin. Pääosissa Warren Beatty ja Julie Christie.

Kommentit

L.N.

Hei, tuohan kuulostaa hauskalta jo ideana:korealainen versio Sergio Leone-klassikosta HPR, tsekkasin lisää infoa IMDB:stä ja päätin että tämä on kyllä nähtävä!
Tällaisia leffoja lisää Teemalle!Sopivat kyllä kesäiltaan kuin nyrkki silmään.
Ja englanninkielinen nimi on The Good, The Bad and the Weird.
Toive:alkuperäinen Inglorious Bastards esitykseen, pliis!

Orion (orion21.blogspot.com)

Olisi tosi kiva jos Suomen kanavista tulisi enemmän korealaisia leffoja. Korealla on ihana mainstream elokuvateollisuus. Olen aika suuri fani ja Korean elokuvat ja tv-sarjat on pääaihe bloggissani.

L.N, uskon että kyllä viihdyt. Tämä on upea ja erittäin hauska leffa!

Anonyymi

Orion (orion21.blogspot.com) kirjoitti:
Olisi tosi kiva jos Suomen kanavista tulisi enemmän korealaisia leffoja. Korealla on ihana mainstream elokuvateollisuus. Olen aika suuri fani ja Korean elokuvat ja tv-sarjat on pääaihe bloggissani.

L.N, uskon että kyllä viihdyt. Tämä on upea ja erittäin hauska leffa!


Katsoin leffan ja tykkäsin kovasti, meno päällä jo junaryöstöstä alkaen aina lopun kolmitaistoon asti.Täytyy sanoa että tekijät ovat suhtautuneet esikuviinsa suurella kunnioituksella mutta saman aikaan pitäneet kielen poskessa.Kivasti käytettiin originaalin ideaa, teemoja ja kolmea päähahmoa uusiksi.30-luvun Mantshuria miehittäjineen ja sotaherroineen oli kiintoisa ja kiehtovakin miljöö.
Katsoin pätkän lähinnä spagettiwestern-tribuuttina, minusta yhtä hyvä kuin esim.Musen video Knights of Cydonia tai Gore Verbinskin loistoanimaatio Rango, oletko nähnyt kumpaakaan?
Kotimainenkin spagetti-tribuutti löytyy.Speden Speedy Gonzales - noin seitsemän veljeksen poika,oivaltavan kuvankäytön ja Jaakko Salon maukkaan morricone-henkisen scoren kera.
Nyt olisikin hyvä näyttää tämän jatkeeksi Miiken Sukiyaki Django, onko se hyväkin?

Höpsö

Aivan upea. Suorastaan haltioituneena katsoin elokuvan.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook