YLE Teema

 

Ihmiskamera

Julkaistu maanantaina 26.04.2010 0 kommenttia 276 suositusta

Stephen Wiltshire on yksi Britannian tuotteliaimmista ja lahjakkaimmista taiteilijoista. Hän on myös autisti, ja hänellä on täysin poikkeuksellinen kyky piirtää muistista näkemiään rakennuksia ja katukuvia.

keskiviikko 8.6. klo 17, uusinta la klo 17.50

Stephen piirsi 12-vuotiaana yksityiskohtaisesti St Paulin katedraalin ulkomuistista ilman taiteellista koulutusta. 21 vuotta myöhemmin Stephenistä on tullut erikoislaatuinen taiteilija, jolla on kyky piirtää ulkomuistista valokuvantarkasti valtavia urbaaneja maisemia. Stephen on autisti, mutta samalla eräs Britannian lahjakkaimmista nuorista taiteilijoista.

Dokumentti kertoo tarinan mykästä autistipojasta, joka hämmästytti maailmaa ensimmäisen kerran 8-vuotiaana kuvallaan Salisburyn katedraalista. Sittemmin Stephen on piirtänyt monissa maailman suurista kaupungeista kuten Roomassa, New Yorkissa ja Hong Kongissa. Silti hän ei ole vielä koskaan tehnyt täyttä piirustusta synnyin- ja asuinkaupungistaan. Dokumentti seuraa Stephenin mittavinta haastetta. Hän viettää 30 minuuttia helikopterissa Lontoon yllä, jonka jälkeen hänen on määrä piirtää tarkka panoraamajäljennös näkemästään 20 metriä leveälle kankaalle. Kuinka Stephen onnistuu?

Lisätietoa ohjelmasta

Alkuperäinen nimi: Stephen Wiltshire: The Human Camera.

Tuotanto: September Films Ltd, Iso-Britannia.

Englanninkieliset Stephen Wiltshiren kotisivut

Suosittele276 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Itseohjautuvat aivot

Tiedemiespiirejä on kohahduttanut neuroplastisuuden käsite. Onko aivoilla kyky uusiutua ja muokata omia toimintojaan?

Siittiöiden kilpajuoksu

Tietokonegrafiikan ja dramatisointien keinoin tehty huikea kisa on alkamassa. Kilpailussa on mukana 250 miljoonaa siittiösolua, ja vain yksi voittaja pääsee hedelmöittämään munasolun.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook